logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / Design-Interior  / CUM TE AJUTĂ UN DESIGNER DE INTERIOR?

CUM TE AJUTĂ UN DESIGNER DE INTERIOR?

Munca de designer înseamnă ghidarea clientului spre casa ideală, din punctul lui de vedere. Fiind casa lui, trebuie să se regăsească în modul cum este amenajată; un designer doar îl ajută să creeze interiorul în care modul său de viață să se potrivească perfect, de la culori si texturi, până la materiale textile, mobilier și obiecte decorative. Un designer bun trebuie mai întâi să-și cunoască clientul, abia apoi să îi propună o soluție pentru casa lui. Aici joacă un rol important discuțiile pentru a afla ce îi place, care îi sunt tabieturile, care e muzica pe care o ascultă, ce cărți citește. Abia după aceea vine cu propunerea.
Acesta este și modul meu de lucru. Ghidarea clientului nu se face doar prin desene. Mergem împreună prin magazine, pentru a alege totul, pentru că știu bine care e diferența dintre o fotografie și obiectul real, pe care îl poți atinge. Toate simțurile trebuie antrenate în aceste alegeri, pentru ca rezultatul să fie cât mai aproape de ceea ce se dorește.

 

Dar, de cele mai multe ori, apelezi la un designer abia atunci când nu știi ce să mai faci. Atunci când decoperi ceva ce nu poți rezolva, de care nu ți-ai dat seama atunci când ai construit casa, pe care nu ai știut să îl ceri arhitectului sau constructorului și care acum te obsedează. Poate fi un stâlp – necesar, dealtfel – dar care te calcă pe nervi, o grindă care te deranjează, un colț în care nu știi ce să faci, cum să-l mobilezi, ce funcțiune să-i dai…
Ei bine, vestea proastă este că un designer nu este un vrăjitor și nu poate face ca acel lucru să dispară pur și simplu. Vestea bună este că puțină magie tot cunoaște și te poate ajuta ca acel defect să fie atenuat. Valabilitatea axiomei potrivit căreia un defect accentuat cu artă se poate transforma într-o calitate? Aproape 100%!

În amenajările interioare – ca și în moda vestimentară – se lucrează (și) cu iluzii optice, scopul final fiind ca efectele să acopere defectele. Un designer priceput are la îndemână un întreg arsenal de trucuri pe care îl scoate la iveală. Culoare, textură, volum, lumină, unghi de privire – toate se ajută între ele pentru ca rezultatul să bucure ochiul și armonia să se instaleze. Mai vedem defectul? Nu prea, pentru că atenția ne-a fost distrasă în mod elegant. Și uite-așa livingul pare mai mare, bucătăria pare mai luminoasă, holul pare mai lat, dormitorul mai odihnitor…

 

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.