logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

VLOG Design Interior

Poate că a citi un text nu e întotdeauna la îndemână și că a auzi sfaturi în timp ce vezi imagini ca exemplu poate fi mai atractiv, așadar m-am gândit să-ți pregătesc și un vlog în care vei putea urmări în fiecare săptămână, pe Youtube, pe canalul Mugur Kreiss,  câte un episod nou dedicat designului și amenajărilor interioare. Acolo vei regăsi tot ce cred și aplic eu în proiectele mele, dar și o mulțime de sfaturi și modele care să te ghideze pentru a ajunge să ai casa pe care o visezi. Vreau să afli ce poate face un designer de interior pentru tine, ce poți cere și ce trebuie să aștepți de la el.

Promo VLOG

Fiecare avem câte o pasiune și o meserie. Întâmplarea face ca eu să le îmbin pe amândouă. A-ți face meseria cu pasiune e mare lucru și a-i face fericiți și pe alții e de-a dreptul grozav!

EPISODUL 4

Inspirația poate veni de oriunde: un film, o carte, o călătorie. Ce iei din toate astea? O idee care să stea la baza amenajării casei tale. Un proiect de design interior trebuie să aibă o idee clară de la care să pornească.

EPISODUL 8

Tentația de a cumpăra obiecte de mobilier este mare atunci când dorești să schimbi ceva în casa ta. Doar că acest lucru nu trebuie făcut la repezeală! În acest episod îți atrag atenția la ce să fii atent.

EPISODUL 12

Ideea de spaţiu mai mare este de-a dreptul obsedantă şi de înţeles, până la un punct, însă dărâmarea fără noimă a pereţilor nu este deloc în regulă, mai ales în cazurile în care se umblă la pereți de rezistență. Deci…

EPISODUL 16

Primul dintre cele patru episoade dedicate Crăciunului este dedicat mai mult decorării bradului – unul dintre elementele cele mai importante din casa ta în perioada sărbătorilor de iarnă.

EPISODUL 20

Fiecare casă are muzica ei, iar designerul e ca un dirijor care găsește cea mai potrivită interpretare a unui interior, astfel încât muzica răsune nestingherită, perfect potrivită sufletului proprietarului.

EPISODUL 24

Amenajări explicate pas cu pas. De această dată, două colțuri din casa mea – în hol și în living – îți arăt cum le-am compus, de ce anume am ținut cont, ce materiale și culori am utilizat.

EPISODUL 28

Lumina naturală este superbă și e minunat că se poate profita de ea. Însă cea artificială poate fi controlată mai bine pentru a obține ambianța dorită în locuință. Principii de bază și trucuri de designer.

EPISODUL 32

Află în acest episod cum poți folosi lumina naturală pentru a îmbunătăți ambianța casei tale. Doar dacă aplici câteva trucuri, locuința ta va arăta mai bine, iar rolul principal în aceste schimbări îl va juca tocmai lumina.

EPISODUL 35

Culorile nu există pur și simplu. Ele ne oferă senzații, iar când este vorba despre casă, trebuie să fim foarte atenți la ce ne oferă ele. Un spațiu poate fi transformat doar cu ajutorul culorilor.

EPISODUL 39

Albul este doar alb și atât? Se pare că nu. Are destule fițe în cap pentru o nonculoare. Ce înseamnă el în amenajarea interiorului? Cum facem să fie bine, ca să nu fie rău? Hai să vedem împreună în acest episod.

EPISODUL 43

În acest episod, poți vedea încă unul dintre proiectele mele: un living masculin, în alb, negru, cu accente de roșu.
Rețeta unei amenajări simple, moderne, șic, ușor de aplicat.

EPISODUL 47

Dormitor în stil provensal pentru o adolescentă. Unde se vede că inspirația poate veni de oriunde și oricând, cu atât mai mult dintr-o vacanță reușită în Provence, cu farmecul ei aromat de câmpuri de levănțică!

EPISODUL 51

Vrei să afli ce îți trebuie și cât costă amenajarea unui dormitor de 14 mp? Acest episod este tocmai ce îți trebuie. Ți-am pregătit ” rețeta”, cu ingrediente, cantități, explicații și prețuri.  Să îți fie cu folos!

EPISODUL 55

A treia parte a seriei despre stiluri, în care vorbesc despre frumos, urât, funcțional și despre ce au însemnat ele în diverse momente ale istoriei. De aici se va vedea din ce motive un stil ne place sau nu.

EPISODUL 59

Trucurile pentru decorarea și amenajarea spațiilor mici par să nu se termine. Și pe cât sunt de multe, pe atât sunt de utile, chiar și pentru profesioniști. Tocmai bune de aplicat spațiului în care locuiești.

Episodul 1

Realitatea începe cu un vis, iar eu sunt primul care te îndeamnă visezi. Aproape nimic nu e imposibil dacă dorești cu adevărat. Crede în visurile tale, începe să le construiești, căci numai așa se împlinesc!

EPISODUL 5

Știm cu toții că există 7 culori: calde, reci, luminoase, întunecate, cu o infinitate de nuanțe care, la rândul lor, pot fi calde, reci, luminoase sau sumbre, vesele sau triste. Și de ele depinde reușita amenajării unui interior.

EPISODUL 9

Cum te ajută un designer? Cât de mult îți schimbă casa, dar și viața? Este el un magician care poate rezolva orice? Vei afla câteva dintre răspunsuri și mai ales de ce trebuie să apelezi la un profesionist în caz de nevoie.

EPISODUL 13

Care este proporția dintre funcțional și estetic în baie? Ce poți face pentru ca baia să iasă din zona banalului? În acest episod, îți prezint câteva idei care îți vor fi de folos cu siguranță dacă vrei să ai o baie specială.

EPISODUL 17

Al doilea episod dedicat Crăciunului are ca subiect aranjarea mesei. E sărbătoare, așadar și masa trebuie să fie la înălțime. Farfuriile, fața de masă, tacâmurile, decorațiunile – toate trebuie să sugereze atmosfera magică.

EPISODUL 21

Primul episod pe 2019 are ca subiect ordinea. Cât este de importantă, cum ajută ea, de ce ar trebui să o avem în vedere în orice, mai ales când amenajăm o casă – iată doar câteva dintre ideile cuprinse aici.

EPISODUL 25

Un profesionist are răspunsurile potrivite la întrebarea “Cum amenajez un spațiu?”. Spațiile mari sau mici necesită câteva reguli generale pentru a fi mobilate corect. Iată-le în acest episod.

EPISODUL 29

Obiecte de mobilier create de mine – în acest episod îți arăt, pas cu pas, cum am construit o banchetă, foarte utilă pentru holul casei mele. Vezi cum se face și, poate te inspir să îți faci una la fel.

EPISODUL 33

Livingul casei mele – ca și întreaga mea casă – reprezintă proiectul meu de suflet. Am încercat să adun acolo sentimente, amintiri și tot ceea ce am învățat de la familia mea. Te invit, așadar, la un ceai, acasă la mine.

EPISODUL 36

Adu primăvara și sărbătoarea Paștelui în casa ta. În acest episod sunt doar câteva idei care au menirea de a-ți deschide pofta de a decora siaranja casa, grădina sau terasa pentru a întâmpina această sărbătoare.

EPISODUL 40

Vacanțele preferate pot influența felul cum arată casa ta. Iar Provence poate fi un motiv excelent. Feminin, verde luninos, și alb – iată cuvintele cheie ale acestei amenajări. Îmi doresc sa te inspire!

EPISODUL 44

Spațiul unde lucrez. Biroul meu. Atelierul meu. Studioul meu. Toate pe rând și toate la un loc. Povestea amenajării lui o poți descoperi vizionând acest episod. Îți arăt totul, pas cu pas.

EPISODUL 48

ABBA și pictura – dar două dintre pasiunile mele. M-am gândit că merită să vi le împărtășesc prin prisma convingerii că un profesionist este un om care are sensibilități care te pot ajuta să îl cunoști mai bine.

EPISODUL 52

Măsuța din fața canapelei – între utilitate și design. Un obiect mic, care pare simplu de ales și de integrat în camera de zi. oare  fi chiar așa? Hai să îți împărtășesc câteva reguli ca să îți fie mai ușor.

EPISODUL 56

Ultima parte a seriei dedicate stilurilor tratează problema aplicării unui stil de către designer la dorința proprietarului. Cât de mult poate răspunde designerul  atunci când vine vorba despre stilul amenajării?

EPISODUL 60

În acest episod vei vedea cum trebuie alese fotoliile în funcție de canapea. Combinația câștigătoare (în afară de plictisitoarele seturi pe care le găsești în showroom-uri) se face respectând câteva reguli.

Episodul 2

Bucură-te de casa ta! Răsfaț-o! Creează momente care să-ți taie răsuflarea la tine acasă. Fii inventiv și găsește mereu ceva nou de făcut. O să vezi cât de recunoscătoare poate fi o casă și vei simți asta din plin.

EPISODUL 6

Un proiect de design trebuie să țină seama de câteva reguli. Funcțiunea trebuie să fie pe primul plan, iar partea estetică să ducă totul la nivelul dorit. În acest episod vei învăța cum gândește un designer.

EPISODUL 10

Mode au existat și vor mai exista. Dar tot ce e la modă este și neapărat potrivit pentru casa ta? Aplici tot ce este la modă în casa ta? De ce da, de ce nu? Câteva răspunsuri poți găsi în acest episod.

EPISODUL 14

O veche pendulă este recondiționată și nu numai. Vezi cum am transformat-o urmărind acest episod. Mai multe obiecte recondiționatel, transformate sau create de mine găsești pe www.mkdesign.ro

EPISODUL 18

În cel de-al treilea episod dedicat Crăciunului îți propun să aduci în casa ta elemente tradiționale pentru a crea decorul de sărbătoare. Rusticul are întotdeauna sarea și piperul care dau originalitate unei amenajări.

EPISODUL 22

Shabby chic este un stil care se poate crea ușor. dacă ești iubitor de obiecte vechi, de calitate, frumoase. În plus, este mereu actual și fermecător. Pentru a-ți reuși, trebuie să știi câteva reguli.

EPISODUL 26

În acest episod îți spun câteva reguli despre lumina în bucătărie. Este evident că trebuie să fie destulă, să vină din direcția potrivită, să nu te încurce, ci să te ajute în activitatea desfășurată acolo.

EPISODUL 30

După părerea mea, există copii bune și copii proaste. Și asta nu ține numai de cât de bine suntem păcăliți de aspectul lor și nu le deosebim de originale, ci din contră. Le numesc copii creative.

EPISODUL 34

Ce înseamnă frumos în cazul unei case? Am încercat să pun cap la cap o teorie prin care să stabilesc de ce ne place o casă atunci când vedem, când intrăm în ea. Cât e teorie, cât e subiectivitate – rămâne să hotărâți voi.

EPISODUL 37

Ce înseamnă gata în cazul unei case? Când știm că o casă este gata? Ce reguli există și cât de tare se cer a fi ele respectate? Cât este de subiectivă noțiunea de GATA? Dă click și vezi la ca ce m-am gândit.

EPISODUL 41

Proiectul de design interior aparține doar designerului? Cât ar trebui să se implice și proprietarul în realizarea lui? Cât de importantă este această implicare? Dă un click și vei fi surprins.

EPISODUL 45

În bucătăria mea m-am jucat cu nonculorile și deopotrivă cu culorile. Constrângeri? O tonă. Compromisuri? Două tone. Rezultatul? O bucătărie funcțională și frumoasă, un spațiu în care îți face plăcere să gătești.

EPISODUL 49

Dacă locuiești într-o casă cu grădină, petrece în aer liber cât de mult timp poți. Iar un chioșc în care să stai la umbră și să iei masa este o soluție perfectă. Hai să-ți arăt cum l-am făcut pe cel din grădina mea.

EPISODUL 53

Să ai stil e minunat. Dar să știi și ce stil ai, fără a da cu bâta-n baltă, e genial. De aceea ți-am pregătit o serie de episoade în care îți povestesc despre stiluri – comparații și considerente cu siguranță utile.

EPISODUL 57

Vrei niște sfaturi pentru amenajarea spațiilor mici? Vrei să afli cum se poate crea senzația de MAI MARE? Ești la un click distanță de câteva răspunsuri, povestite și ilustrate în acest episod.

EPISODUL 61

Bancheta – un obiect de mobilier versatil, care te poate salva în multe situații. Funcționalitatea ei se poate extinde și, în funcție de design, interiorul tău capătă originalitate și interes vizual.

EPISODUL 3

Ce este potrivit și ce nu pentru casa ta? Care este proporția perfectă între estetic și funcțional? Ce surse de inspirație poți avea și cât aplici din ceea ce vezi și îți place în propria casă? Iată câteva idei despre toate acestea.

EPISODUL 7

Una dintre pasiunile mele este să proiectez și să fac cu mâinile mele obiecte de mobilier. Unul dintre ele este și această măsuță de cafea. În acest episod, îți arăt cum am făcut-o. Sper să te inspire!

EPISODUL 11

Situat într-o clădire construită recent, acest living are dimensiuni generoase, ceea ce mi-a permis să mă joc cu spațiul, aducând elemente de mobilier și folosind culori care să creeze un spațiu tineresc, potrivit proprietarei.

EPISODUL 15

Livingul  este locul unde ne petrecem timpul liber acasă: ne relaxăm, citim, ne uităm la televizor, sporovăim cu prietenii, primim musafirii. Este firesc cumva să îl amenajăm cu mare atenție.

EPISODUL 19

Și casa ta trebuie să îl aștepte pe Moș Crăciun. Iată câteva idei despre crearea ambianței de sărbătoare, cuprinse în ultimul episod special de Crăciun de anul acesta. Îmi doresc ca darul meu să te inspire!

EPISODUL 23

Îmi place să creez obiecte noi. În acest episod poți să vezi cum l-am făcut pe cel mai nou dintre ele: o consolă perfectă pentru holul casei, realizată din lemn și finisată în alb și negru.

EPISODUL 27

Am un mare respect pentru obiectele vechi și îmi place să le păstrez cu grijă, dar să le și folosesc. Îți atât cum am aranjat o masă folosind obiecte are au aparținut bunicii. A rezultat un cadru surprinzător și sentimental.

EPISODUL 31

Un episod sentimental, mai lung decât de obicei, în care îți povestesc cum am amenajat propria grădină și ce înseamnă ea pentru mine. Sper ca povestea să te inspire, iar imaginile să-ți bucure sufletul.

INTERMEZZO

Dacă există muzică interioară, cu siguranță că există și muzica… interioarelor. Da, casele cântă. Cum faci să auzi melodia casei tale, să o descifrezi și să o completezi cu armonii? Vreau să te pun puțin pe gânduri.

Episodul 38

Camera de zi este una dintre încăperile ce reprezintă o casă. De aceea, inspirația și coerența amenajării trebuie să fie maxime, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Ideea de la care pornește proiectul face mult!

Episodul 42

O casă interbelică revine la viață, într-un mix de contemporan și Art Deco. Unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele, în care am avut ocazia de a exersa recrearea subtilă a unui stil superb.

Episodul 46

În designul interior, inspirația poate veni de oriunde. Iar marea nu poate lipsi. Hai să vezi livingul unui apartament situat pe malul mării, amenajat ținând cont de mare, plajă și ideea de vacanță.

Episodul 50

Din nou despre culori, de data asta ceva mai aplicat: cum le folosim în amenajarea interiorului. Ce e bine și ce e mai puțin bine? Ce se poate și ce nu? Ce se poate, dar cu moderație?

Episodul 54

Din nou despre Stiluri. De data aceasta vom vedea de unde vine inspirația atunci când este vorba despre stiluri. Natura, Clima, cultura și obiceiurile îți pun amprenta asupra exteriorului și interiorului caselor.

Episodul 58

Canapeaua – un obiect care nu poate lipsi din nicio casă. Câte probleme poate pune alegerea ei? O mulțime, după cum vei vedea în acest episod.  Stil, formă materiale, culoare – de toate trebuie ținut cont.