logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / Sfaturile-mele  / SFATURI DE DESIGNER: O IDEE FACE MULT

SFATURI DE DESIGNER: O IDEE FACE MULT

Dacă vrei ca o amenajare să îți reușească, pornește de la o idee clară, de la o poveste chiar, care să fie ușor de descifrat și de către ceilalți. Lipsa unei idei sau o idee incertă, nedusă până la capăt, se va “citi” la sfârșit.
Iar ideea poate veni de oriunde, cum îți mai spuneam și cu altă ocazie. Poate ai văzut o casă într-un film, poate ți-ai imaginat un interior superb citind o carte, poate ai văzut o poză în vreo revistă, poate ești fascinat de vreo țară și îți place stilul caselor de acolo.

 

Mixează mobilierul!
Într-o bucătărie, mixează cu îndrăzneală piese de mobilier destinate altor camere; pot rezulta combinații interesante!
Iată, de exemplu, cum am mixat eu în bucătăria mea mobiliierul specific și piese destinate livingului, pentru a-mi alcătui combinația care mi-a convenit. Astfel, niște vitrine vândute pe post de biblioteci au căpătat și rolul de perete despărțitor, și acela de spațiu de depozitare a tuturor celor necesare (ba chiar și mai mut).

Să fie lumină!
În amenajarea oricărei camere nu uita de lumină. Dacă cea naturală servește pe timpul zilei, ai grijă ca cea artificială să fie suficientă și să vină din direcția potrivită atunci când este nevoie.
Așadar, în orice cameră ai amenaja, ai grijă să ai două tipuri de iluminat: cel general și un iluminat de ambianță, care să deservească doar zonele în care este nevoie de el. De exemplu, o lustră cu becuri puternice este foarte bună, dar ce lumină minunată dă un lampadar, niște aplice sau o veioză bine plasată!

E la modă, dar e neapărat și bine pentru casa mea?
Mode există şi vor mai exista. Însă cred cu toată convingerea că un lucru trebuie în primul rînd să ţi se potrivescă, altfel degeaba este la modă. Pe de altă parte, trendurile vin şi se duc; de aceea recomand aplicarea lor cu moderaţie şi folosirea elementelor care se demodează mai greu şi care compun un stil valabil mai mulţi ani.
Din mode trebuie să alegi cu mare discernămînt. Nu toate ţin de stiluri, pentru că totul s-a inventat şi reinventat, interpretat şi reinterpretat… Unele ţin de modul de aranjare a mobilierului, altele ţin de culori, materiale sau texturi. Unele sunt de mare rafinament, altele însă sînt exagerări ale unor stiluri din trecut, duse pînă la limita kitsch-ului, folosind cîteva elemente, abundent şi invaziv din punct de vedere vizual. Şi cum exagerările nu aduc nimic bun niciodată…

Ilustrarea acestor idei o poți vedea în episodul 4 al VLOGului meu:

 

 

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.