logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / My-objects  / FACELIFT PENTRU UN SCAUN

FACELIFT PENTRU UN SCAUN

TRANSFORMARE DE DE EFECT

Uneori, lucrurile mici fac mult. Și asta e valabil și în cazul amenajărilor interioare.
Designul unei camere are de câștigat dacă acolo există un “ceva” care o scoate din obișnuit. Dacă este ceva unic, e și mai bine. În micul articol ce urmează, îți voi arăta cum un scaun banal poate căpăta oarecare strălucire cu minimum de efort fizic și financiar.

Un scaun ieftin pentru dining poate deveni plictisitor a un moment dat. Îl poți transforma fără a apela la un tâmplar sau la un tapițer. Îi poți adăuga elemente care să îl scoată din anonimat. Aceste elemente pot intra în scenă doar cu anumite ocazii – să zicem că vrei să aibă un aspect diferit de sărbători. Ș atunci, ce faci? Poate că propunerea mea – prin care scaunul a primit un spătar nou, invadat de maci –  îți poate da și alte idei.

 

De ce anume ai nevoie?

Evident, obiectul de bază este scaunul. Apoi  o față de pernă dreptunghiulară, neagră, o bucată de pânză roșie, câțiva nasturi negri gen buton, ață ac, foarfecă și… puțin curaj.
Dacă mi-a ieșit mie, care sunt paralel cu noțiunea de cusut de mână, sigur vei reuși și tu.

Cum faci?

Mai întâi fixezi fața de pernă pe spătar. Dacă dimensiunea nu este exactă (ar fi un noroc să o găsești tocmai la fix!), nu te panica. Îndoaie marginile și prinde-le c ajutorul nasturilor.
Apoi, decupează pătrate de diferite dimensiuni din pânza roșie și prinde-le marginile, astfel fiecare pătrat să capete aspectul unui săculeț.
Când consideri că ai suficiente, coase săculeții cei roșii  de fața de pernă care este deja pusă pe spătar; pune-i cu cusătura în jos, iar pe față prinde câte un bumb – vei vedea că vor semăna cu niște maci. Îi poți coase astfel încât să formeze un model simetric pe spătar sau cum am făcut eu, asimetric.

 

Ce rezultă?

Cred că întrebarea nu necesită un răspuns, pentru că este clar că scaunul are alt aspect!
Nu trebuie să folosești neapărat negru și roșu ci, în funcție de camera ta, și alte culori. Sky is the limit! 🙂

Dacă ți-a plăcut scaunul meu cel înflorit, spor la treabă!

 

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.