AMENAJAREA CASEI: 3 LUCRURI DE CARE SĂ ȚII CONT
SFATURI DE DESIGNER
Reguli de bază de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi o casă
Cred că regulile sunt importante, dar și că sunt făcute pentru a fi încălcate. Dar, totuși, ia din ele ce te interesează, ce ți se potrivește, ceea ce specialiștii te sfătuiesc, filtrează prin propriul fel de-a fi și abia apoi ia o decizie.
Iată câteva idei de care un designer de interior ține cont, dar care te-ar putea ajuta și pe tine.
1. Logica funcțiunii
Gândește-te bine la funcțiunile pe care le atribui fiecărei încăperi și, mai ales, la logica înlănțuirii acestora. Cu alte cuvinte, deși se presupune că ai făcut acest lucru atunci când ai discutat cu arhitectul despre proiectul locuinței sau când ai cumpărat apartamentul și ți-a plăcut, trebuie să stai încă o dată să-ți închipui cum vei răi în spațiul respectiv.
Pentru asta, trebuie să fii atent la fluxurile de circulație, căci altfel, cum se spune, drumurile te omoară! Un traseu logic al deplasării tale prin spațiu îți va da aproape automat soluția mobilării camerei, îți va indica locul fiecărei mobile principale și nimic nu va fi pus în drum, să te încurce. Până aici e simplu.
După ce faci acest lucru, adaugă în minte și restul pieselor de mobilier – cele care acompaniază mobilierul principal și care dau farmec ș coerență interiorului și gândește-te câte dintre ele sunt necesare și la câte ai putea să renunți, ca să nu aglomerezi spațiul.
Ai grijă ca în fiecare încăpere să fie câte un obiect-vedetă; acesta va atrage imediat atenția și, dacă vrei o comparație, va fi ca o bijuterie pe o rochie simplă (cât de discretă sau nu, tu hotărăști).

2. Să fie lumină!
Fii atent la iluminatul artificial, stabilește cu atenție locul fiecărei lustre, lampadar, aplice sau veioze, în funcție de schema de mobilare pe care ți-ai imaginat-o, altfel te trezești că ai lumina unde nu trebuie. De asemenea, tot în funcție de cum vrei să mobilezi, stabilește și locul și numărul de prize, dar și locul unde vor fi întrerupătoarele și comutatoarele.
În afară de iluminatul general, ai grijă și de cel zonal, specializat, cum ar fi corpurile de iluminat pentru citit, cele care te ajută să ai lumina perfectă pe blaturile de lucru din bucătărie sau cele datorită cărora lucrezi confortabil la birou.
Pare o corvoadă, dar te va ajuta să pui la punct schema instalației electrice, împreună cu electricianul, și vei evita să ai o casă plină de prelungitoare.
3. Stilul tău
Cât privește stilul de amenajare, alege mai degrabă stilul care ți se potrivește și nu pe cel dictat de trend. Trendurile vin și se duc la fel de repede, de aceea sfatul meu este să nu respecți un trend sută la sută. Trendul trebuie să îți aducă în locuință ceea ce aduc condimentele în mânare, adică un plus de savoare. Așadar, aplică un trend cu moderație! Nu cred că există oameni care să-și renoveze casa o dată la doi ani doar de dragul modei, căci altfel ce ne-am face? Am trăi într-un perpetuu șantier!

dig
S-au terminat sfaturile? Sigur că nu, vei mai găsi și în articole viitoare!
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.