logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / Design-Interior  / LIVING CU DESIGN URBAN-INDUSTRIAL

LIVING CU DESIGN URBAN-INDUSTRIAL

Folosește obiecte de efect și vei avea un rezultat spectaculos!

În orice domeniu, o creație are la bază o idee. Un proiect de design interior trebuie să se supună și el acestei reguli. După părerea mea, rezultatul lipsei unei idei de la care să pornești un proiect nu are cum să ducă la o finalitate corespunzătoare, de calitate. Cred asta cu tărie și o aplic tuturor proiectelor mele. Așa s-a întâmplat și cu acesta, în care amenajarea unui living a pornit de la idea de urban și industrial. Mai precis, orașul New York a constituit motivul de inspirație.

Proprietarul călătorește mult, astfel că dorința de a avea mobilier puțin, dar de calitate, într-un interior ușor de întreținut, i s-a îndeplinit.
A rezultat un living cu o ambianță modern, masculină, în care piese de mobilier icon, cu design care a făcut furori înainte ca secolul 20 să treacă de jumătate, dar care pare la fel de proaspăt și astăzi s-au combinat cu obiecte decorative care te duc în acel “New York state of mind” de care vorbeam și care a stat la baza aceste amenajări.

Mobilierul – obiecte icon și cu un pronunțat efect estetic

Canapeaua simplă – cu aspect de banchetă capitonată pe care o regăsești parcă într-un hol de bancă americană – se alătură cu două fotolii Butterfly, din piele întinsă pe schelet metalic, care dau acel aspect vintage și totodată atât de contemporan acestui interior.
Măsuța din dreapta canapelei, dar și cea de cafea, sunt ambele din metal. Dacă cea laterală este rotundă, simplă ca design, cu un picior, cu un aspect pronunțat industrial, ce-a de-a doua, așezată în fața canapelei, pare o sculptură modernă – un cub care a fost teșit și fațetat, astfel ca lumina să poată fi prinsă de fiecare fațetă, în permanență.


Ele formează insula de relaxare din living și au fost reunite de un covor în alb și negru, cu model în șah, realizat din piele naturală.

Pe perele opus ferestrei am adus o servantă ce pare turnată și ea din metal oxidat, și care este, de fapt, din mdf colorat.
Vizavi de canapea este un mobilier pentru televizor, de aceeași factură.

Obiectele decorative contează într-o amenajare tot atât de mult ca și obiectele de mobilier. În cazul acestu living, unele dintre ele domină interiorul, cum ar fi de exemplu cele două printuri de mari dimensiuni ce înfățișează clădiri simbolice din New York.

 

Corpurile de iluminat au și ele un impact important. Aici am adus trei, foarte diferite între ele: un lampadar metalic, strălucitor, o veioză turnată în aluminiu, care a preluat forma unui reflector așezat pe trepied. și o veioză cu picior sculptat din lemn și cu abajur textile, supradimensionată, însă cu atât mai de impact.

 

Urmează obiectele de decor de mici dimensiuni, însă care au și ele rolul lor în întregirea ambianței. Toate sunt din metal strălucitor: un obiect decorative din sârmă, două sfeșnice și mai multe suporturi pentru lumânări, un vas metalic cu tăietură de inspirație clasică, un coș cu fructe și încă un tablou, care și a găsit perfect locul pe pervazul jos al ferestrei.

 

Până aici am folosit doar alb, negru și nuanța metalului. Dar se impun mici accente de culoare, astfel că am introdus în compoziție câteva perne multicolore, unele în dungă, altele în buline, și o cuvertură oliv.

 

Această amenajare poate fi un exemplu din care poți învăța și tu
cum să alcătuiești un decor de inspirație industrial-urbană,
un stil foarte actual și plin de farmec.
Atenție la combinația de material, de culori și de proporțiile obiectelor.

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.