logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / Design-Interior  / POVESTEA AMENAJĂRII UNEI CAMERE DE ZI

POVESTEA AMENAJĂRII UNEI CAMERE DE ZI

LIVING CU ACCENTE PROVENSALE, ÎN ALB. VERNIL , VERDE ȘI NUANȚE DE FIBRE NATURALE

Un proiect de design interior poate începe la orice fază în care se află un spațiu. Uneori, spațiul respectiv este amenajat de către proprietar care, la un moment dat, s-a blocat.
Așa s-a întâmplat și cu acest living provensal, a cărui poveste te invit să o citești în cele ce urmează.

 

Datele problemei

Camera face parte dintr-un apartament de bloc și, în momentul când am fost contactat pentru consultanță, pereții erau colorați într-o nuanță de vernil luminos și existau câteva piese de mobilier de culoare albă, care erau comandate și urmau să ajungă – o servantă și o mască de calorifer. Deci, a trebuit să încep proiectul luând în considerare aceste elemente și dorința proprietarei de a avea un interior feminine, cu influențe provensale.
Alte constrângeri: televizorul trebuia să fie mare și amplasat pe un anume perete și câteva tablouri în ulei, care trebuia și ele să fie incluse în noua amenajare.
Parchetul – din lemn de fag lăcuit.

 

Punctul de pornire a proiectului

Ca în orice proiect, mai întâi se stabilește fluxul de circulație din spațiul respective. În acest caz, livingul avea trei uși: una de acces din holul de intrare, o alta care duce spre zona dormitorului și băii și o alta care duce în balcon. Acest lucru nu lasă loc de prea multe opțiuni.

 

Ce piese de mobilier erau necesare?

Evident, o canapea nu putea lipsi, dar nu una prea mare, pentru a nu încurca circulația, dar nici prea mică – familia are trei membri.
Apoi, o piesă de mobilier pentru televizor și o măsuță de cafea.
De fotolii nu putea fi vorba, tot din lipsă de spațiu. Așa că am propus două scaune confortabile, care pot fi mutate în funcție de nevoie – vor sta ori de o parte și de alta a televizorului, dar și în fața canapelei. Ele vor fi tapițate cu același material ca și cel folosit la draperii.
Măsuța de cafea va putea să stea și în fața canapelei, dar și în lateralul ei.

 

Completări cu farmec

Era clar că tatăl și băiatul se vor uita la televizor și vor folosi canapeaua, dar mama avea să beneficieze de un tratament special: pentru ea am propus o sofa elegant, pe role, care se poate și ea muta la nevoie, în fața canapelei, pentru a forma un loc de discuție agreabil sau sub fereastră. Dar locul ei va fi în colțul opus ușii de intrare.
Deasupra ei, va fi o poliță care va mobile peretele din spate și va abate atenția de la aparatul de aer condiționat de deasupra.
Lângă sofa, un mic taburet, al cărui picior metalic l-am cumpărat dintr-un anticariat și i-am montat un blat rotund din lemn, vopsit cu alb.

 

Despre culori

Am zis la început că pereții erau deja vernil. Nu e culoarea mea favorită, dar până la urmă proprietara alesese bine, deoarece este o nuanță luminoasă, tocmai potrivită pentru că livingul este orientat spre nord.
Ceea ce am propus a fost să aduc un verde intens dar nu strident) , crem și alb – pentru că piesele obligatorii erau albe.
Perdeaua este simplă, într-o nuanță de crem palid, care dă și ea senzația de luminozitate.
Draperia are un pattern vegetal ce combină nuanțele enumerate mai sus și care mai aduce și mici accente de oanj și galben cald.
Important este și covorul în acest caz. Nuanța parchetului este cam tare, așa că am căutat să o “sting” cu nuanța covorului simplu, din iută împletită.

 

Obiectele decorative și corpurile de iluminat

Cele câteva tablouri și-au găsit repede locurile dar, ceea ce am adus în plus acestui interior a fost să creez un punct de atracție într-unul din colțurile camerei: o colecție de rame din lemn natur, alb sau patina și metal, de facturi diferite, dar totuși apropiate ca stil, în care proprietarii au montat fotografii vechi de familie.
Pe poliță am pus câteva cărți și obiecte de decor. Astfel, sofaua are un cadru al ei, întregit de un lampadar necesar cititului.
Lustra este din metal, are forme grațioase, iar becurile sunt ascunse de abajururi textile.
Pe servantă, două veioze cu picior din lemn dau seara o lumină scenografică.

Un mic truc

Spațiul este mic și, în afară de culori, un truc adesea folosit de către designer este să aducă o oglindă, care să amplifice spațiul.
Eu am pus o oglindă de dimensiuni generoase pe peretele de lângă canapea; acolo nu ar fi încăput nimic altceva (pentru că ușa dinspre holul de intrare este foarte aproape de colțul camerei), dar se simțea că este gol. Și acel gol se vedea atunci când intrai în living dinspre zona dormitorului. Oglinda are ramă din lemn, profilată și vopsită în alb.

 

Personalizare unică

Pattern-ul draperiei ne-a fermecat, astfel că am recurs la idea de a-l prelua și în altă parte. Astfel că am pictat rama oglinzii și fața taburetului cu un motiv vegetal apropiat de cel al materialului textile cu pricina, ceea ce aduce, fără îndoială, un plus de șarm.
Dar marele câștig este că aceste două obiecte au devenit unicat datorită acestei intervenții artistice.

 

Rezultatul:

un interior așa cum și-a dorit proprietara, un living feminin, delicat, cu accente provensale.

 

 

 

cof

– – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CE AVEM DE ÎNVĂȚAT DIN ACEASTĂ AMENAJARE

1. Nu bloca circulația între uși, mai ales dacă ele sunt atât de multe!

2. Folosirea unui pattern poate înviora interiorul, dar nu îl combina decât cu culori uni dacă spațiul nu este prea mare; dacă spațiul este mai generos, poți alătura pattern-ului dungile.

3. O colecție de obiecte poate constitui un punct de atracție. De exemplu, grupajul de fotografi de familie. Adu-le la un numitor comun – prin ramele folosite dar și prin faptul că toate pot fi alb-negru sau sepia.

4. Adu interiorului ceva unic, pe care să nu-l aibă toată lumea. Încumetă-te și pictează un tablou sau chiar un obiect de mobilier. Va fi un subiect de conversație grozav atunci când prietenii te vor vizita!

– – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dacă vrei să vezi și alte proiecte de design interior pe care le-am realizat, urmărește articolele din acest BLOG
și abonează-te la canalul meu de YouTube, unde postez câte un episod nou în fiecare săptămână:

 https://www.youtube.com/channel/UC2pknywvONrmxDSwnIyCegw

 

 

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.