Clienții sunt diferiți, iar dorințele lor sunt și ele diferite. De aceea, și intervenția mea este diferită de la caz la caz. Mă poți contacta pentru a rezolva împreună lucruri mai simple sau mai complicate. Îți pot oferi consulanță care pornește de răspunsuri la întrebări, asisență la shopping, accente care să aducă la zi interiorul și ajunge până la realizarea unui proiect de desig interior pentru o încăpere sau pentru întreaga casă, după cum detaliez mai jos.
Acest tip de consultanță se poate desfășura numai în scris (messanger sau e-mail), iar întrebările și răspunsurile se vor regăsi în secțiunea de BLOG, alături de articole ce tratează diverse probleme legate de casa ta, din care vor avea de învățat și cei care o accesează.
De asemenea, răspunsuri poți găsi și în epidoadele săptămânale ale vlogului de pe canalul meu YouTube.
Este singura fază care nu se taxează. însă ține cont că nu orice se poate rezolva cu o întrebare și că nu pot face minuni cu răspunsul pe care ți-l pot da, având la dispoziție doar cele câteva informații pe care mi le pui la dispoziție.
Stabilim o întâlnire, de preferință în spațiul pe care dorești să îl transformi, iar eu îți ofer soluții verbale la toate problemele pe care le ai. Acest tip de consultanță nu implică realizarea unui proiect, ci este doar o discuție la fața locului, din care tu poți primi informațiile care te interesează.
Îți pot răspunde la întrebări legate de destinația încăperilor, alegerea pardoselii potrivite, a culorii zugrăvelii, a tipului de mobilier, a tratamentului ferestrelor (perdele, draperii, storuri etc) și a modului de mobilare al fiecărei încăperi. Trebuie doar să fii atent, să îți iei notițe și să profiți pentru a întreba tot ceea ce te interesează. De asemenea, trebuie să ai la îndemână planurile casei / apartamentului / încăperii ce constituie subiectul consultanței.
Consultanța de acest tip cuprinde o întâlnire în spațiul pe are dorești să-l transformi, în care eu îți ofer verbal soluțiile necesare. În plus, după discuția la fața locului, în care se stabilesc liniile mari ale amenajării, efectuăm împreună vizite la magazine de specialitate, care comercializează materiale de construcții, vopseluri, zugrăveli, materiale textile, mobilier. În aceste magazine îți indic ceea ce ar fi potrivit casei tale, rămânînd ca tu să notezi, să fotografiezi și să reții ceea ce disutăm, vedem și alegem împreună, ca apoi să revii ulterior pentru achiziționarea celor menționate.
Nici acest tip de consultanță nu implică realizarea unui proiect desenat.
Pentru acest tip de consultanță este bine să-ți rezervi o zi întreagă, pentru că poate dura câteva ore bune.
Deplasarea va fi asigurată de către client.
Consultanța de acest tip se adresează celor care au o casă/apartament/cameră deja amenajată, dar au ajuns într-un impas legat de mobilare, de aranjarea obiectelor decorative sau a tablourilor, de completări pe care doresc să le facă pentru ca interiorul să arate mai bine.
De asemenea, pot alege acest tip de consultanță și cei ce doresc ca interiorul casei sau apartamentului lor să capete niște accente care să îl facă mai actual.
Această consultanță se acordă verbal, dar cele mai bune rezultate se obțin când este însoțită de pachetul “Asistență la shopping”.
Acesta este cel mai complex tip de consultanță, care include discuția preliminară la obiectiv, vizite de documentare, asistență la shopping, câteva vizite la șantier, propuneri desenate, și proiectul final.
Fazele sunt următoarele:
1. Vizită la obiectivul de amenajat (casă, apartament, birou, spațiu comercial etc.) pentru înțelegerea ceințelor și stabilirea, în linii mari, a strategiei de lucru.
În această discuție preliminară, încerc să aflu care sunt dorințele clientului și să stabilim împreună destinația încăperilor, gama de finisaje care se doresc a fi folosite, a tipului de mobilier și decorațiuni dorite, dar și să mă lămuresc asupra stilului de amenajare dorit.
Tot acest demers conduce la o listă de furnizori adaptați bugetului clientului.
Este important ca, la această întâlnire, clientul să aibă pregătit un set de planuri ale spațiului de amenajat, pentru ca discuția să fie mai rapidă și mai ușoară. De asemenea, este util dacă solicitantul a făcut înainte de întâlnire o minimă documentare și a alcătuit un grupaj de fotografii de pe internet cu amenajări care îl încântă (pe care mi le poate trimite pe e-mail anterior întâlnirii) și care vor reprezenta un punct de plecare al amenajării.
Această vizită se achită separat, pe loc.
Tot atunci se stabilește și costul final al consultanței (prețurile din pagina de TARIFE sunt doar orientative, ele pot să crească sau să scadă în funcție de ceea ce se dorește exact). De asemenea, înainte de a trece la faza următoare, clientul va achita un avans de 30% din costul consultanței, urmând ca restul plăților să fie efectuate de comun acord, pe măsură ce proiectul avansează.
2. Vizită de documentare, efectuată împeună cu clientul, la magazine de specialitate, care comercializează materiale de construcții, vopseluri, zugrăveli, materiale textile, mobilier. În aceste magazine îți indic ceea ce ar fi potrivit casei tale, notând, și fotografiind tot ceea ce nis e pare potrivit.
Ulterior acestei vizite de documentare, clientul va primi pri e-mail un pdf ce va conține toate cele văzute, cu indicații asupra dimensiunilor, prețurilor și adreselor magazinelor unde există toate elementele; acest pdf va constitui un fel de bază de date pentru ceea ce va urma.
Pentru această fază este bine să-ți rezervi o zi întreagă, pentru că poate dura câteva ore bune.
Deplasarea va fi asigurată de către client.
3. Propunere preliminară, pe care clientul o va primi prin e-mail. Aceasta va cuprine planuri cu sugestii de mobilare și cu indicații asupra finisajelor, decorațiunilor și mobilierului ce se vor folosi în amenajare, în maximum două variante. Una dintre aceste variante va constitui punctul de plecare al variantei finale.
Orice variantă suplimentară se va achita integral.
4. Propunere finală.Aceasta conține planul de mobilare final, cu indicații și anexă detaliată ce va conține cantități, dimensiuni, preț și loc de achiziție al fiecărui element cuprins în proiect. În baza acestor propuneri (câte un document pentru fiecare încăpere), clientul va achiziționa cele necesare.
Așadar, în propunere se vor regăsi următoare:
• planul (planurile) de mobilare ale spațiului supus consultanței
• piesele de mobilier necesare – fotografii și indicații asupra elementelor cuprinse în amenajare, model, mateiale, finisaje, tapițerie, culori, cu indicații de stil și imagini pentru sugestie, cu dimensiuni, materiale, prețuri, specificarea magazinului de unde se achiziționează etc.
• materialele pentru pardoseli – fotografii și indicații asupra finisajului pardoselii, cu indicarea suprafețelor, prețuri, specificarea magazinului de unde se achiziționează etc.
• finisajul pereților (zugrăveli, tapet etc.) – fotografii cu indicații de stil și imagini pentru sugestie și informații referitoare la materialelor ce vor fi folosite la finisajul pereților, cu specifiarea suprafețelor necesare și a locurilor unde acestea vor fi folosite, prețuri și lista magazinelor unde pot fi achiziționate
• tratamentul ferestrelor (perdele, draperii, storuri, jaluzele etc.), alegerea modelelor, materialelor și culorilor, cu indicații asupra dimensiunilor necesare, a prețurilor și a locurilor de achiziție etc.
• covoare, cu imagini pentru sugestie și specificarea materialelor, a dimensiunilor și a locurilor unde pot fi achiziționate etc.
• corpuri de iluminat cu indicații asupra stilului, însoțit de imagini pentru sugestie, dimensiuni, număr de piese necesare, indicații pe plan asupra locului unde vor fi montate în cadrul amenajării, adresele magazinelor de unde se vor achiziționa etc.
• obiecte sanitare și electrocasnice (în cazul bucătăriilor și băilor), cu indicații de stil și imagini sugestive, precum și adresele magazinelor de unde se pot achiziționa
• elementele decorative (tablouri, vaze, diverse decorațiuni), cu indicații de stil și imagini pentru sugestie, dimensiuni și indicații asupra locului de achiziție
Te invit pe blogul meu pentru a descoperi articole cu tematică diversă. Acolo îți prezint detalii despre proiectele mele, amenajări explicate pas cu pas și îți ofer sfaturi și idei tocmai bune de preluat.
Îți dorești o casă care să te reprezinte, să fie unică, să fie A TA? Foarte bine, viseaz-o mai întâi. Cine te poate împiedica să visezi? Nimeni! Nici nu trebuie să aș...
Read MoreDa, citești bine. Bucură-te de casa ta! Fă în așa fel încât să devină un membru al familiei. Nu sta certat cu ea, nu fii nepăsător cu ceea ce i se întâmplă. Răsfaț-...
Read MoreCred că nu există om căruia să nu-i pese chiar deloc de felul în care arată locul în care trăieşte. Sunt oameni care preţuiesc mai mult sau mai puţin acest aspect şi al...
Read More