logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

VLOG Design Interior

Poate că a citi un text nu e întotdeauna la îndemână și că a auzi sfaturi în timp ce vezi imagini ca exemplu poate fi mai atractiv, așadar m-am gândit să-ți pregătesc și un vlog în care vei putea urmări în fiecare săptămână, pe Youtube, pe canalul Mugur Kreiss,  câte un episod nou dedicat designului și amenajărilor interioare. Acolo vei regăsi tot ce cred și aplic eu în proiectele mele, dar și o mulțime de sfaturi și modele care să te ghideze pentru a ajunge să ai casa pe care o visezi. Vreau să afli ce poate face un designer de interior pentru tine, ce poți cere și ce trebuie să aștepți de la el.

Promo VLOG

Fiecare avem câte o pasiune și o meserie. Întâmplarea face ca eu să le îmbin pe amândouă. A-ți face meseria cu pasiune e mare lucru și a-i face fericiți și pe alții e de-a dreptul grozav!

EPISODUL 4

Inspirația poate veni de oriunde: un film, o carte, o călătorie. Ce iei din toate astea? O idee care să stea la baza amenajării casei tale. Un proiect de design interior trebuie să aibă o idee clară de la care să pornească.

EPISODUL 8

Tentația de a cumpăra obiecte de mobilier este mare atunci când dorești să schimbi ceva în casa ta. Doar că acest lucru nu trebuie făcut la repezeală! În acest episod îți atrag atenția la ce să fii atent.

EPISODUL 12

Ideea de spaţiu mai mare este de-a dreptul obsedantă şi de înţeles, până la un punct, însă dărâmarea fără noimă a pereţilor nu este deloc în regulă, mai ales în cazurile în care se umblă la pereți de rezistență. Deci…

EPISODUL 16

Primul dintre cele patru episoade dedicate Crăciunului este dedicat mai mult decorării bradului – unul dintre elementele cele mai importante din casa ta în perioada sărbătorilor de iarnă.

EPISODUL 20

Fiecare casă are muzica ei, iar designerul e ca un dirijor care găsește cea mai potrivită interpretare a unui interior, astfel încât muzica răsune nestingherită, perfect potrivită sufletului proprietarului.

EPISODUL 24

Amenajări explicate pas cu pas. De această dată, două colțuri din casa mea – în hol și în living – îți arăt cum le-am compus, de ce anume am ținut cont, ce materiale și culori am utilizat.

EPISODUL 28

Lumina naturală este superbă și e minunat că se poate profita de ea. Însă cea artificială poate fi controlată mai bine pentru a obține ambianța dorită în locuință. Principii de bază și trucuri de designer.

EPISODUL 32

Află în acest episod cum poți folosi lumina naturală pentru a îmbunătăți ambianța casei tale. Doar dacă aplici câteva trucuri, locuința ta va arăta mai bine, iar rolul principal în aceste schimbări îl va juca tocmai lumina.

EPISODUL 35

Culorile nu există pur și simplu. Ele ne oferă senzații, iar când este vorba despre casă, trebuie să fim foarte atenți la ce ne oferă ele. Un spațiu poate fi transformat doar cu ajutorul culorilor.

EPISODUL 39

Albul este doar alb și atât? Se pare că nu. Are destule fițe în cap pentru o nonculoare. Ce înseamnă el în amenajarea interiorului? Cum facem să fie bine, ca să nu fie rău? Hai să vedem împreună în acest episod.

EPISODUL 43

În acest episod, poți vedea încă unul dintre proiectele mele: un living masculin, în alb, negru, cu accente de roșu.
Rețeta unei amenajări simple, moderne, șic, ușor de aplicat.

EPISODUL 47

Dormitor în stil provensal pentru o adolescentă. Unde se vede că inspirația poate veni de oriunde și oricând, cu atât mai mult dintr-o vacanță reușită în Provence, cu farmecul ei aromat de câmpuri de levănțică!

EPISODUL 51

Vrei să afli ce îți trebuie și cât costă amenajarea unui dormitor de 14 mp? Acest episod este tocmai ce îți trebuie. Ți-am pregătit ” rețeta”, cu ingrediente, cantități, explicații și prețuri.  Să îți fie cu folos!

EPISODUL 55

A treia parte a seriei despre stiluri, în care vorbesc despre frumos, urât, funcțional și despre ce au însemnat ele în diverse momente ale istoriei. De aici se va vedea din ce motive un stil ne place sau nu.

EPISODUL 59

Trucurile pentru decorarea și amenajarea spațiilor mici par să nu se termine. Și pe cât sunt de multe, pe atât sunt de utile, chiar și pentru profesioniști. Tocmai bune de aplicat spațiului în care locuiești.

EPISODUL 63

Partea a II-a despre noptiere îți va dezvălui câteva reguli mai mult sau mai puțin fixe și ponturi de care ar trebui să ții seama dacă vrei noptiera perfectă pentru dormitorul tău. Și încă zeci de exemple care să te inspire.

EPISODUL 67

Combinațiile te salvează întotdeauna. Unde mai pui că un interior amenajat cu imaginație este cu siguranță original, intim și, până la urmă, te reprezintă pe tine, cel care locuiești acolo.

EPISODUL 71

Fazele haioase de la filmări și aprecierile voastre compensează munca titanică aflată în spatele fiecărui minut de episod. Mai multe asemenea momente sunt adunate în acest NON episod. 🙂

EPISODUL 75

Regulile aduc armonie și coerență într-un interior. Dar sunt făcute și pentru a fi încălcate. Și dacă faci acest lucru cu măsură și cu știință, rezultatul este pozitiv. Nu exagera și totul va fi bine. Pe cuvânt! 🙂

EPISODUL 79

O cameră dedicată hainelor, încălțămintei și accesoriilor legate de vestimentație este o dorință a multora dintre noi. De ce ai ocupa dormitorul cu un dulap masiv, dacă ai această variantă? Ai aici câteva sfaturi utile.

EPISODUL 83

În acest episod – o serie de reguli, sfaturi, sugestii și idei bune de aplicat atunci când te muți într-o casă nouă și… goală. Ce e voie și ce nu? La ce te zgârcești și la ce nu? Cum să eviți clișee și capcane?

EPISODUL 87

Al doilea dintre cele două episoade dedicate Paștelui cuprinde alte idei și sugestii pentru alcătuirea unui decor de sărbătoare. În casă, pe terasă sau în grădină, masa de Paște trebuie să fie o încântare.

EPISODUL 91

În fiecare amenajare trebuie să se citească o… poveste. Și, dintre toate încăperile casei, camera copilului se pretează cel mai bine la povești. Îți voi arăta cum am amenajat același spațiu în două variante.

EPISODUL 95

Pentru a te simți bine în casa ta trebuie să faci tot ce îți stă în putință. Să alegi culorile bine, să pui mobila așa cum trebuie, să accesorizezi și coordonezi totul. Dar, uite că și gătitul face parte din starea de bine de acasă. Deci…

EPISODUL 99

Accesoriile decorative nu sunt doar niște flecuștețe, ele pot sublinia stilul amenajării sau pot fi atât de disonante încât să strice toată strădania de până atunci. Cum le alegem, cum le punem? – afli din acest episod.

EPISODUL103

Drumul către bucătăria ideală conține câteva gări în care ar trebui să te oprești pentru a-ți viza biletul către spațiul perfect pentru tine. Nimic nu se face la întâmplare, nimic nu trebuie lăsat negândit.

EPISODUL107

O terasă poate fi ceva minunat. Dar doar dacă o faci unde trebuie și cum trebuie. Partea funcțională nu trebuie uitată în detrimentul celei estetice. În acest episod, am pregătit un set de reguli de care să ții seama.

EPISODUL 110

În amenajarea dormitoarelor – ca de altfel și în cazul altor încăperi – se fac greșeli. Cad în aceste capcane chiar și specialiștii. Hai să vedem câteva dintre ele și, mai ales, să vedem cum le putem rezolva sau măcar atenua.

EPISODUL 114

Gri-ul este deseori subestimat. În acest episod, încerc demontarea preconcepțiilor despre această culoare neutră care, observată cu atenție, poate fi rece, caldă, veselă sau tristă, aducând șarm casei tale.

EPISODUL 117

În acest episod este vorba despre uși – cum le alegem în funcție de stilul interiorului, care sunt dimensiunile și materialele cele mai potrivite, cum le asortăm cu pardoseala și mobilierul.

EPISODUL 122

Sărbătoarea iernii continuă: Special de Crăciun – partea a doua, în care te învăț cum să faci turtă dulce și îți arăt cum am amenajat un cadru plin de căldură pentru ca Moș Crăciun să se simtă perfect.

EPISODUL 126

Greșelile pe care le poți face la amenajarea unui interior sunt multe, dar amenajarea unei bucătării este campioana. În acest episod, te previn asupra acestor greșeli și te învăț cum să le eviți.

EPISODUL 130

Redecorarea locuinței nu e un lucru ușor, iar cheltuielile pot fi mari. Dar uite că poți schimba ambianța casei având la dispoziție un buget mic. Tips & tricks – efecte mari, cheltuieli mici (partea a II-a)

EPISODUL 134

Camera de zi este întotdeauna în centrul atenției, de aceea sunt multe de discutat despre felul cum arată. Cum facem să-i aducem un plus de eleganță?. Afli din partea I dedicată acestui subiect.

EPISODUL 137

Lemnul este materialul cel mai îndrăgit, cel mai versatil și cel mai frumos din câte natura ne pune la dispoziție. Pereții placați cu lemn au și ei un farmec de necontestat. Iată câteva exemple.

EPISODUL 144

Ce ne atrage la o casă bine făcută? Aspect general, mobilier, culori, lumină, accesorii? Sau ceva ce nu putem defini imediat și care ține de senzații? Chiar așa, senzații rezultate din buna aplicare a regulilor.

EPISODUL 151

Bugetul alocat casei tale e pe terminate. Și atunci, ce ești tentat să faci? Să o dai în bară, completând totul cu elemente ieftine. Îți explic în acest episod cum faci asta și, mai ales, cum faci să NU faci asta.

EPISODUL 155

În episodul de astăzi ți-am pregătit 10 sfaturi generale, tocmai bune de aplicat atunci când amenajezi casa. De la inspirație până la alegerea obiectelor de mobilier și a culorilor, toate sunt importante.

 

EPISODUL 158

Despre lemn. Mai precis, despre cum se asortează diversele tipuri de lemn într-o amenajare. Poate părea simplu, că e doar lemn. Dar vezi cât sunt de importante culoarea și desenul lemnului.

 

EPISODUL 162

Este mai la îndemână să îți amenajezi interiorul casei pornind de la o temă, decât să te avânți în a recrea un stil? Iată câteva reguli, dar și câteva exemple concrete, în care vezi cum poți alege tema unei amenajări.

 

EPISODUL 166

Numere în amenajarea interiorului – cins s-ar fi gândit? Dar, iată, ele apar și sunt mai importante decât credem, pentru că ele nu ne fac casa doar mai frumoasă, ci și mai corectă din punct de vedere funcțional.

 

EPISODUL 173

Sunt lucruri uneori greu de observat, care pot strica imaginea de ansamblu. Cum le depistăm, ce facem pentru a le evita? Vezi ce am pregătit în acest episod. Detaliile contează întotdeauna, vei vedea.

 

EPISODUL 177

Șemineul – deopotrivă funcțional și decorativ. Aici găsești câteva idei și păreri despre cum ar trebui să arate ce ar trebui să iei în considerare dacă îți dorești și tu unul în casa ta.

 

EPISODUL 182

Obiectele de mobilier vechi nu sunt toate de aruncat și includerea lor în locuința nou amenajată poate aduce un plus de personalitate pe care îl dorim cu toții pentru propria casă. Iată cum se face.

 

EPISODUL 187

Obiectele decorative – micile bijuterii ale casei tale. Simplu de ales, simplu de aranjat, simplu de asortat? Ei… nu chiar. E foarte ușor de scăpat caii din frâu la acest capitol! Iată ce teorie am eu despre ele.

 

EPISODUL 189

În acest episod te invit să… lenevești. Ți-am pregătit o colecție de divane, sofale, paturi de zi. Au și ele regulile lor, plusuri și minusuri? Normal că au, doar că un lucru e cert: sunt încântătoare!

 

 

EPISODUL 194

În acest episod te invit să vezi o grădină  proiectată și amenajată de mine. Un spațiu mic, în curtea unei case dintr-un oraș, a devenit o oază de liniște și relaxare, o prelungire a living-ului casei.

 

 

EPISODUL 199

Interioarele cu teme entice pot avea un farmec de necontestat și amestecul dintre elementele etno și cele contemporane creează efecte și senzații speciale. Hai să vedem cum introducem o temă etno într-o casă contemporană.

 

 

Episodul 1

Realitatea începe cu un vis, iar eu sunt primul care te îndeamnă visezi. Aproape nimic nu e imposibil dacă dorești cu adevărat. Crede în visurile tale, începe să le construiești, căci numai așa se împlinesc!

EPISODUL 5

Știm cu toții că există 7 culori: calde, reci, luminoase, întunecate, cu o infinitate de nuanțe care, la rândul lor, pot fi calde, reci, luminoase sau sumbre, vesele sau triste. Și de ele depinde reușita amenajării unui interior.

EPISODUL 9

Cum te ajută un designer? Cât de mult îți schimbă casa, dar și viața? Este el un magician care poate rezolva orice? Vei afla câteva dintre răspunsuri și mai ales de ce trebuie să apelezi la un profesionist în caz de nevoie.

EPISODUL 13

Care este proporția dintre funcțional și estetic în baie? Ce poți face pentru ca baia să iasă din zona banalului? În acest episod, îți prezint câteva idei care îți vor fi de folos cu siguranță dacă vrei să ai o baie specială.

EPISODUL 17

Al doilea episod dedicat Crăciunului are ca subiect aranjarea mesei. E sărbătoare, așadar și masa trebuie să fie la înălțime. Farfuriile, fața de masă, tacâmurile, decorațiunile – toate trebuie să sugereze atmosfera magică.

EPISODUL 21

Primul episod pe 2019 are ca subiect ordinea. Cât este de importantă, cum ajută ea, de ce ar trebui să o avem în vedere în orice, mai ales când amenajăm o casă – iată doar câteva dintre ideile cuprinse aici.

EPISODUL 25

Un profesionist are răspunsurile potrivite la întrebarea “Cum amenajez un spațiu?”. Spațiile mari sau mici necesită câteva reguli generale pentru a fi mobilate corect. Iată-le în acest episod.

EPISODUL 29

Obiecte de mobilier create de mine – în acest episod îți arăt, pas cu pas, cum am construit o banchetă, foarte utilă pentru holul casei mele. Vezi cum se face și, poate te inspir să îți faci una la fel.

EPISODUL 33

Livingul casei mele – ca și întreaga mea casă – reprezintă proiectul meu de suflet. Am încercat să adun acolo sentimente, amintiri și tot ceea ce am învățat de la familia mea. Te invit, așadar, la un ceai, acasă la mine.

EPISODUL 36

Adu primăvara și sărbătoarea Paștelui în casa ta. În acest episod sunt doar câteva idei care au menirea de a-ți deschide pofta de a decora siaranja casa, grădina sau terasa pentru a întâmpina această sărbătoare.

EPISODUL 40

Vacanțele preferate pot influența felul cum arată casa ta. Iar Provence poate fi un motiv excelent. Feminin, verde luninos, și alb – iată cuvintele cheie ale acestei amenajări. Îmi doresc sa te inspire!

EPISODUL 44

Spațiul unde lucrez. Biroul meu. Atelierul meu. Studioul meu. Toate pe rând și toate la un loc. Povestea amenajării lui o poți descoperi vizionând acest episod. Îți arăt totul, pas cu pas.

EPISODUL 48

ABBA și pictura – dar două dintre pasiunile mele. M-am gândit că merită să vi le împărtășesc prin prisma convingerii că un profesionist este un om care are sensibilități care te pot ajuta să îl cunoști mai bine.

EPISODUL 52

Măsuța din fața canapelei – între utilitate și design. Un obiect mic, care pare simplu de ales și de integrat în camera de zi. oare  fi chiar așa? Hai să îți împărtășesc câteva reguli ca să îți fie mai ușor.

EPISODUL 56

Ultima parte a seriei dedicate stilurilor tratează problema aplicării unui stil de către designer la dorința proprietarului. Cât de mult poate răspunde designerul  atunci când vine vorba despre stilul amenajării?

EPISODUL 60

În acest episod vei vedea cum trebuie alese fotoliile în funcție de canapea. Combinația câștigătoare (în afară de plictisitoarele seturi pe care le găsești în showroom-uri) se face respectând câteva reguli.

EPISODUL 64

Acest episod este dedicat holului casei tale. O încăpere neimportantă? Sigur că nu, trebuie să fie și el răsfățat.  Iată cum trebuie să îl amenajezi pentru a-l transforma în cartea de vizită a casei tale.

EPISODUL 68

Scaunele – obiecte de mobilier care nu pot lipsi din nicio casă. Dacă în episodul 65 am învățat să alegem masa, în acest episod învățăm despre scaune. Reguli, tips and tricks, mix and match și alte informații interesante.

EPISODUL 72

Cum aranjăm mobila astfel încât interiorul să aibă coerență și stil? În acest episod ți-am pregătit un set de reguli folositoare, bine structurate și frumos ilustrate, care îți vor veni în ajutor.

EPISODUL 76

Bugetul alocat unei amenajări nu este întotdeauna cât ne-am dori. Așa că ne întindem cât ne e plapuma.Dar cu ajutorul unor mici trucuri, se poate elimina sau măcar atenua senzația de ieftin.

EPISODUL 80

Câtă lumină trebuie să fie în baie? Ce intensitate ar trebui să aibă? Din ce direcție ar trebui să bată? Ar trebui să fie caldă rece sau neutră? Cât de important este să ai o baie corect luminată? Despre toate acestea, aici.

EPISODUL 84

Câtă lumină trebuie să fie în dormitor? Ce intensitate ar trebui să aibă? Din ce direcție ar trebui să bată? Ar trebui să fie caldă rece sau neutră? Cât de important este să ai un dormitor corect luminat?

EPISODUL 88

Câteodată lucrăm de acasă. Sau așa facem de obicei. Sau avem nevoie de un loc unde să ne punem ordine în corespondență sau să face. planuri de vacanță, altundeva decât pe canapea. Ai aici câteva soluții.

EPISODUL 92

Greșeli facem cu toții, chiar și profesioniștii. Dar, dacă știm măcar câteva lucruri, le putem evita, și atunci amenajarea casei se va apropia de ceea ce trebuie. Iată un mic set de sfaturi folositoare.

EPISODUL 96

Casa de pe malul mării trebuie să aibă o cameră de zi îmbietoare. Camera de zi a oricărei case trebuie să fie îmbietoare. În acest episod, am pregătit o amenajare în care natura este prezentă prin materiale și culori.

EPISODUL 100

Episodul ce astăzi este despre profesionalism, despre implicare, despre ajutor, despre prietenie. Te invit să-i cunoști pe oamenii care îmi sunt aproape în profesie și pe cei implicați în realizarea acestul vlog.

EPISODUL 104

Atunci când te gândești la casa ta, ești tentat să exagerezi cu dorințele, uitând uneori ce este cu adevărat necesar. Pentru a evita să ai o casă care nu îți este potrivită, ține cont de câteva lucruri (partea I).

ANIVERSARE 2 ani!

Pe 5 septembrie 2018 lansam primul episod al vlogului. Iată că au trecut deja 5 ani de când postez săptămânal câteva minute de informații. Doar pentru a te face să te bucuri de casa ta!

EPISODUL 111

Există multă magie în meseria de interior designer. Tot ce este știință pare vrajă și poate părea ușor de făcut, dar dezinvoltura maschează siguranța formată de anii de studiu și de experiență. Tips & tricks (I).

EPISODUL 115

Un interior complet alb. Cum îl compunem? Ce reguli trebuie respectate? Cum punem în valoare albul? Adăugăm accente sau nu? Despre toate acestea, în acest episod dedicat albului.

EPISODUL 119

În acest episod a venit și rândul negrului să fie analizat: cum și cât îl folosim în amenajarea interiorului casei noastre, ce calități îi putem descoperi astfel încât efectul utilizării lui să fie maxim.

EPISODUL 123

Ultimul episod al lui 2020: o concluzie pentru tot ce am postat până acum, dar și o colecție de 10 idei ce îți pot folosi oricând. DECALOGUL care te ghidează oricând pentru a avea casa ideală.

EPISODUL 127

În orice apartament sau casă există colțuri dificile, greu de valorificat. Dar între a le lăsa nefolosite și a le transforma în mici vedete ale amenajării, alegerea este evidentă. Hai să vezi câteva exemple, idei și sugestii.

EPISODUL 131

Pereții alăturați scării pot pune probleme de decorare.  Nu întotdeauna ne vin suficiente idei pentru a-i pune în valoare și de a u trece pe lângă ei cu indiferență. Iată câteva exemple, idei și sugestii.

EPISODUL 135

Camera de zi este întotdeauna în centrul atenției, de aceea sunt multe de discutat despre felul cum arată. Cum facem să-i aducem un plus de eleganță?. Afli mai multe din partea a II-a  dedicată acestui subiect.

EPISODUL 140

Imprimeurile florale sunt des folosite în amenajarea interiorului și, într-un fel sau altul, mereu în tendințe. Dar pun și probleme privind asortarea, combinarea și cantitatea în care sunt folosite. Iată câteva sfaturi.

EPISODUL 143

Din ratan, nuiele de răchită, tulpini sau fibre, sfoară de in sau cânepă sau combinații din toate acestea, mobilierul din împletituri ne farmecă dintotdeauna. Hai să vezi cum îl folosești în amenajarea casei tale.

EPISODUL 145

Un interior armonios se obține prin combinarea inteligentă a culorilor, materialelor, texturilor, dar și a formelor mobilierului – toate subsumate stilului – sau amestecului de stiluri – ales.

EPISODUL 152

Adolescentul – la jumătatea drumului dintre copil și tânăr adult – are nevoie de o cameră care să cuprindă mai multe funcțiuni. Iată cum faci ca să nu aglomerezi, păstrând totuși funcționalitatea.

EPISODUL 156

Ordinea operațiilor este importantă. Este valabil în tot, iar amenajarea locuinței nu face excepție. Multă lume mă întreabă despre acest lucru, așa că am hotărât să dedic un episod organizării șantierului.

EPISODUL 159

Magia lui 3 în amenajarea interiorului. De ce funcționează atât de bine asocierile de 3 față de alte cifre? Află din acest episod de ce acest număr, aplicat în combinații de tot felul, face un interior mai atrăgător.

EPISODUL 163

În acest episod îți prezint serie de lucruri pe care nu le agreez și nu le recomand în proiectele mele, legate de cum ar trebui să arate o casă la exterior. Fațadă, acoperiș, paviment, gard – totul contează.

EPISODUL 167

Baia – în alb negru sau color? O alegere care ne pune, uneori, probleme. De la non-culori, la culori, trecând prin toate cominațiile, iată o serie de exemple despre cum poate arăta baia ta. Însoțite, evident, de sfaturi.

EPISODUL 168

Casele și apartamentele de mici dimensiuni merită la fel de multă atenție la amenajare. Piesele de mobilier mici sunt indicate. Printre ele, și canapelele de maximum165 cm lungime.

EPISODUL 174

Decorarea casei, a bradului și a mesei de Crăciun nu putea să lipsească din penultimul episod al anului 2021. Ce ți-am pregătit? O serie de sugestii cu ajutorul cărora casa ta poate fi gata de sărbătoare.

EPISODUL 178

Obiecte urâte sunt pe toate drumurile. Trebuie doar să ai ochi să le vezi și minte să nu le cumperi. În acest episod, am adunat câteva exemple, pe care le comentez, explicându-ți ce e greșit.

EPISODUL 179

Atunci când alegi un corp de iluminat trebuie să ții seama că, în funcție de design și materiale, el aruncă lumina într-un anume fel. Nu întotdeauna se întâmplă ce ne închipuim sau ce vedem în fotografiile de prezentare.

 

EPISODUL 183

Material, culori, mod de montare – iată cerințele care trebuie respectate pentru a avea niște ferestre perfect integrate în stilul de amenajare al casei tale. Află despre toate acestea în acest material.

 

EPISODUL 190

Despre zgomotele din casă. Ce ne facem cu atâtea zgomote? Unele vin de afară, altele dinăuntru. Unele de la vecini, altele chiar de la noi. Există soluții să le atenuăm sau chiar să le eliminăm?

 

EPISODUL 195

După cum ai să vezi în materialul pe care ți l-am pregătit pentru astăzi, nici contrastele nu mai sunt ce-au fost odată. Când le folosim și când nu și mai ales cât de rigide sunt regulile? Ești la un click distanță să afli.

 

EPISODUL 199

Într-o locuință, orice spațiu trebuie valorificat. În cazul de față, o terasă acoperită și o curte nefolosite prea mult au devenit preferatele proprietarilor. De la ce s-a pornit și la ce s-a ajuns poți vedea în acest material.

 

Episodul 2

Bucură-te de casa ta! Răsfaț-o! Creează momente care să-ți taie răsuflarea la tine acasă. Fii inventiv și găsește mereu ceva nou de făcut. O să vezi cât de recunoscătoare poate fi o casă și vei simți asta din plin.

EPISODUL 6

Un proiect de design trebuie să țină seama de câteva reguli. Funcțiunea trebuie să fie pe primul plan, iar partea estetică să ducă totul la nivelul dorit. În acest episod vei învăța cum gândește un designer.

EPISODUL 10

Mode au existat și vor mai exista. Dar tot ce e la modă este și neapărat potrivit pentru casa ta? Aplici tot ce este la modă în casa ta? De ce da, de ce nu? Câteva răspunsuri poți găsi în acest episod.

EPISODUL 14

O veche pendulă este recondiționată și nu numai. Vezi cum am transformat-o urmărind acest episod. Mai multe obiecte recondiționatel, transformate sau create de mine găsești pe www.mkdesign.ro

EPISODUL 18

În cel de-al treilea episod dedicat Crăciunului îți propun să aduci în casa ta elemente tradiționale pentru a crea decorul de sărbătoare. Rusticul are întotdeauna sarea și piperul care dau originalitate unei amenajări.

EPISODUL 22

Shabby chic este un stil care se poate crea ușor. dacă ești iubitor de obiecte vechi, de calitate, frumoase. În plus, este mereu actual și fermecător. Pentru a-ți reuși, trebuie să știi câteva reguli.

EPISODUL 26

În acest episod îți spun câteva reguli despre lumina în bucătărie. Este evident că trebuie să fie destulă, să vină din direcția potrivită, să nu te încurce, ci să te ajute în activitatea desfășurată acolo.

EPISODUL 30

După părerea mea, există copii bune și copii proaste. Și asta nu ține numai de cât de bine suntem păcăliți de aspectul lor și nu le deosebim de originale, ci din contră. Le numesc copii creative.

EPISODUL 34

Ce înseamnă frumos în cazul unei case? Am încercat să pun cap la cap o teorie prin care să stabilesc de ce ne place o casă atunci când vedem, când intrăm în ea. Cât e teorie, cât e subiectivitate – rămâne să hotărâți voi.

EPISODUL 37

Ce înseamnă gata în cazul unei case? Când știm că o casă este gata? Ce reguli există și cât de tare se cer a fi ele respectate? Cât este de subiectivă noțiunea de GATA? Dă click și vezi la ca ce m-am gândit.

EPISODUL 41

Proiectul de design interior aparține doar designerului? Cât ar trebui să se implice și proprietarul în realizarea lui? Cât de importantă este această implicare? Dă un click și vei fi surprins.

EPISODUL 45

În bucătăria mea m-am jucat cu nonculorile și deopotrivă cu culorile. Constrângeri? O tonă. Compromisuri? Două tone. Rezultatul? O bucătărie funcțională și frumoasă, un spațiu în care îți face plăcere să gătești.

EPISODUL 49

Dacă locuiești într-o casă cu grădină, petrece în aer liber cât de mult timp poți. Iar un chioșc în care să stai la umbră și să iei masa este o soluție perfectă. Hai să-ți arăt cum l-am făcut pe cel din grădina mea.

EPISODUL 53

Să ai stil e minunat. Dar să știi și ce stil ai, fără a da cu bâta-n baltă, e genial. De aceea ți-am pregătit o serie de episoade în care îți povestesc despre stiluri – comparații și considerente cu siguranță utile.

EPISODUL 57

Vrei niște sfaturi pentru amenajarea spațiilor mici? Vrei să afli cum se poate crea senzația de MAI MARE? Ești la un click distanță de câteva răspunsuri, povestite și ilustrate în acest episod.

EPISODUL 61

Bancheta – un obiect de mobilier versatil, care te poate salva în multe situații. Funcționalitatea ei se poate extinde și, în funcție de design, interiorul tău capătă originalitate și interes vizual.

EPISODUL 65

Masa din sufragerie – un subiect care se cerea și el a fi abordat. Vei vedea câteva reguli și sfaturi care îmbină funcționalul cu esteticul pentru a putea face alegerea potrivită ție și casei tale.

EPISODUL 69

În designul interior se lucrează (și) cu iluzii optice. Secrete mai mari sau mai mici fac ca spațiul să fie perceput altfel. În acest episod a venit rândul spațiilor înguste. Iată câteva sfaturi pentru a le amenaja corect.

EPISODUL 73

Pernuțele decorative – obiecte mici, dar pline de personalitate și deloc neimportante într-o amenajare. Culori, forme, combinații, dimensiuni – toate acestea contribuie la sublinierea stilului casei tale.

EPISODUL 77

Unul dintre obiectele de mobilier la care deslușești greu funcționalitatea față de estetic este consola. Află din acest episod unde o poți amplasa, ce rol poate avea în funcție de asta și cum o accesorizezi.

EPISODUL 81

Orice stil de amenajare poate căpăta nuanțe care îl trimit către un altul, apropiat lui. Am pregătit pentru astăzi o exemplificare: un colț de citit  în două variante foarte asemănătoare și pline de romantism.

EPISODUL 85

În acest episod îți ofer rețeta amenajării unui living de mici dimensiuni. Sugestiile pentru toate  obiectele care îl compun sunt în câte trei variante, ca să ai de ude alege, în funcție de buget. Notează și învață!

EPISODUL 89

Pattern-urile sunt des folosite în amenajarea casei. Află din acest episod cum să le folosești, cum să le combini și cum să obții cele mai bune efecte. Cum să faci astfel încât să fie puse în valoare și nu doar să îți sară în ochi.

EPISODUL 93

Bucătăria este o încăpere funcțională, dar nu doar atât. Partea estetică nu trebuie neglijată. Iată trei exemple, din proiecte de-ale mele, în care am aduc câte un element spectaculos, care scot bucătăria din banal.

EPISODUL 97

De ce ne place lemnul? Ce are el atât de magic? de ce o amenajare interioară care conține lemn este mai atrăgătoare? Cum ne vrăjește acest material? Câteva răspunsuri le puteți găsi în acest episod.

EPISODUL 101

Ca și alte încăperi, și dormitorul poate avea dimensiuni nesatisfăcătoare. Dar, cu o mobilare inteligentă, câteva sfaturi și trucuri, acest lucru se poate atenua. Iluzia că spațiul este mai mare este dată de organizarea lui.

EPISODUL 105

Atunci când te gândești la casa ta, ești tentat să exagerezi cu dorințele, uitând uneori ce este cu adevărat necesar. Pentru a evita să ai o casă care nu îți este potrivită, ține cont de câteva lucruri (partea a II-a).

EPISODUL 108

Ai o bucătărie de mici dimensiuni, dar totuși îți dorești un loc de luat masa? Ți-am pregătit în acest episod o serie de variante prin care o masă, oricât de mică și de atipică, să poată încăpea în bucătăria ta.

EPISODUL 112

Există multă magie în meseria de interior designer. Tot ce este știință pare vrajă și poate părea ușor de făcut, dar dezinvoltura maschează siguranța formată de anii de studiu și de experiență. Tips & tricks (II).

EPISODUL 116

Insula de bucătărie adaugă, fără îndoială, farmec și un plus de funcționalitate. În acest episod analizăm unde este potrivită, de ce spațiu are nevoie, ce dimensiuni și ce funcțiuni poate avea.

EPISODUL 120

Oglinda nu este doar un obiect în care te poți admira, este o adevărată armă secretă a unui designer de interior. Folosită cum trebuie, ea poate accentua senzația de luminozitate și de spațiu.

EPISODUL 124

Biblioteca nu ar trebui să lipsească din nicio casă. În acest episod, sunt prezentate mai multe modele, potrivite în tot atâtea situații: mai mari sau mai mici, mai simple sau mai complexe – ai de unde să alegi!

EPISODUL 128

O casă mereu la modă e mai greu să ai și, după părerea mea, e aproape imposibil. Ți-ai petrece timpul într-un continuu șantier. Dar poți avea mereu o casă mereu actuală, care să te reprezinte în totalitate.

EPISODUL 132

Colțurile revin! Dacă în episodul 127 ai aflat că ele pot fi folosite cu succes, în episodul de astăzi vei vedea piese de mobilier special create pentru colțuri – sigur la unele nici nu te-ai fi gândit!

EPISODUL 136

Camera media. Dacă există într-o casă, i se acordă doar interes tehnic. Dar de ce nu ar fi și ea frumos amenajată, îmbietoare și cu stil, nu doar funcțională. Găsești în acest episod câteva sfaturi.

EPISODUL 141

Idei pentru masa de Paște – fii atent la combinațiile de culori și texturi și mai ales la povestea pe care trebuie să o conțină fiecare decor, fie că este vorba despre o masă, fie că o cameră, un apartament sau o casă întreagă.

EPISODUL 146

În acest episod, găsești câte ceva despre cerc și, prin extensie, despre piesele de mobilier rotunde. Unde, cum și cât le folosim și ce efecte au ele asupra spațiului și ambianței unui interior.

EPISODUL 147

Lustre, candelabre, lampadare, veioze, aplice… Corpuri de iluminat, adică. Nu întotdeauna ușor de găsit, mai mereu greu de asortat între ele și cu ceea ce este în jur. Cum facem ce criterii aplicăm?

EPISODUL 153

Cum facem să avem cât mai mult spațiu de depozitare în locuință? Cum facem să fie mult, dar nici să nu ne invadeze? Cum și cât alegem?
Găsești câteva răspunsuri în acest material.

EPISODUL 157

Alegerile privind stilul, finisajele, mobilierul și chiar a casei nu trebuie făcute la întâmplare. Totul trebuie să treacă, deopotrivă, prin inimă și prin rațiune, căci unele greșeli pot fi iremediabile.

EPISODUL 160

Prin ce ne face o casă să ne simțim bine? Prin lucruri văzute și lucruri nevăzute. În acest episod, descifrăm împreună codurile și ne vom putea bucura mai mult de o casă frumoasă.

EPISODUL 164

În acest episod facem un exercițiu despre găsirea inspirației. Tema amenajării poate porni de la orice observi și te încântă. Eu am ales să fac o demonstrație despre inspirația pe care o oferă Veneția, acest oraș minunat.

EPISODUL 169

Și în spații mici, dar și în unele mai generoase, mirajul bucătăriei deschise există și ne atrage. Iată care sunt regulile și recomandările mele în caz că dorești această variantă de bucătărie.

EPISODUL 167

Un perete accent face bine oricărei încăperi a casei. Cum așa? Prin materiale, textură, culoare sau volum, el aduce negreșit un plus estetic. Dă click și ai să te convingi că am dreptate.

EPISODUL 175

Ei, și uite că am ajuns și la ultimul episod din 2021. Să recapitulăm ce am învățat și să ne oferim nouă și caselor noastre câteva daruri. Frumusețe și funcționalitate, cu maximă creativitate!

EPISODUL 180

Trăim înconjurați de piese de mobilier, folosindu-ne de ele. Dar ne-am pus problema vreodată cât de important este spațiul care rămâne liber și cât ne ajută el în amenajarea casei?

EPISODUL 184

Nu toate obiectele frumoase sunt și practice. Uneori, designul uită puțin de partea funcțională. Spațiul pierdut, opțiuni de montaj care atrag probleme, dificultăți la întreținere – iată doar câteva dintre subiectele tratate aici.

EPISODUL 185

În episodul de astăzi vorbim din nou despre detalii, pentru a înțelege cât contează ele în amenajarea casei. Ele pot aduce tot atâta bine, pe cât pot aduce și rău. Catalizatoare de stil sau dimpotrivă.

EPISODUL 191

Relaxarea nu vine doar de la obiectele de mobilier mai comode, ci și din trucuri vizuale și… psihologice. Ești curios cum poți spori senzația de relaxare în fiecare cameră a casei tale? Ești la un click distanță.

EPISODUL 196

Care e diferența dintre un interior corect și unul INSPIRAT? În acest material am pregătit un set de ingrediente fără de care nu se poate. Restul ține de inspirație și creativitate. A ta sau a designerului cu care lucrezi.

EPISODUL 200

Astăzi am ajuns la episodul 200!!!
Multă muncă (până acum, aproximativ 1200 de ore!), dar și mare satisfacție! Informații și sfaturi, dar și glume. Mulțumesc vouă, tuturor celor care faceți ca acest proiect posibil!

 

EPISODUL 3

Ce este potrivit și ce nu pentru casa ta? Care este proporția perfectă între estetic și funcțional? Ce surse de inspirație poți avea și cât aplici din ceea ce vezi și îți place în propria casă? Iată câteva idei despre toate acestea.

EPISODUL 7

Una dintre pasiunile mele este să proiectez și să fac cu mâinile mele obiecte de mobilier. Unul dintre ele este și această măsuță de cafea. În acest episod, îți arăt cum am făcut-o. Sper să te inspire!

EPISODUL 11

Situat într-o clădire construită recent, acest living are dimensiuni generoase, ceea ce mi-a permis să mă joc cu spațiul, aducând elemente de mobilier și folosind culori care să creeze un spațiu tineresc, potrivit proprietarei.

EPISODUL 15

Livingul  este locul unde ne petrecem timpul liber acasă: ne relaxăm, citim, ne uităm la televizor, sporovăim cu prietenii, primim musafirii. Este firesc cumva să îl amenajăm cu mare atenție.

EPISODUL 19

Și casa ta trebuie să îl aștepte pe Moș Crăciun. Iată câteva idei despre crearea ambianței de sărbătoare, cuprinse în ultimul episod special de Crăciun de anul acesta. Îmi doresc ca darul meu să te inspire!

EPISODUL 23

Îmi place să creez obiecte noi. În acest episod poți să vezi cum l-am făcut pe cel mai nou dintre ele: o consolă perfectă pentru holul casei, realizată din lemn și finisată în alb și negru.

EPISODUL 27

Am un mare respect pentru obiectele vechi și îmi place să le păstrez cu grijă, dar să le și folosesc. Îți atât cum am aranjat o masă folosind obiecte are au aparținut bunicii. A rezultat un cadru surprinzător și sentimental.

EPISODUL 31

Un episod sentimental, mai lung decât de obicei, în care îți povestesc cum am amenajat propria grădină și ce înseamnă ea pentru mine. Sper ca povestea să te inspire, iar imaginile să-ți bucure sufletul.

INTERMEZZO

Dacă există muzică interioară, cu siguranță că există și muzica… interioarelor. Da, casele cântă. Cum faci să auzi melodia casei tale, să o descifrezi și să o completezi cu armonii? Vreau să te pun puțin pe gânduri.

Episodul 38

Camera de zi este una dintre încăperile ce reprezintă o casă. De aceea, inspirația și coerența amenajării trebuie să fie maxime, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Ideea de la care pornește proiectul face mult!

Episodul 42

O casă interbelică revine la viață, într-un mix de contemporan și Art Deco. Unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele, în care am avut ocazia de a exersa recrearea subtilă a unui stil superb.

Episodul 46

În designul interior, inspirația poate veni de oriunde. Iar marea nu poate lipsi. Hai să vezi livingul unui apartament situat pe malul mării, amenajat ținând cont de mare, plajă și ideea de vacanță.

Episodul 50

Din nou despre culori, de data asta ceva mai aplicat: cum le folosim în amenajarea interiorului. Ce e bine și ce e mai puțin bine? Ce se poate și ce nu? Ce se poate, dar cu moderație?

Episodul 54

Din nou despre Stiluri. De data aceasta vom vedea de unde vine inspirația atunci când este vorba despre stiluri. Natura, Clima, cultura și obiceiurile îți pun amprenta asupra exteriorului și interiorului caselor.

Episodul 58

Canapeaua – un obiect care nu poate lipsi din nicio casă. Câte probleme poate pune alegerea ei? O mulțime, după cum vei vedea în acest episod.  Stil, formă materiale, culoare – de toate trebuie ținut cont.

Episodul 62

Noptierele nu sunt doar niște anexe ale patului, ele pot adăuga dormitorului un plus de șarm și interes din punct de vedere vizual. În această primă parte poți afla ce variante ai dacă nu vrei să apelezi la seturile de mobilier.

Episodul 66

Măsuțele pe care le așezi în lateralul canapelei (side tables sau end tables) sunt mai importante decât crezi. Dar care este proporția dintre funcțional și estetic, vei afla urmărind acest episod, care le este dedicat.

Episodul 70

Special de Crăciun. Special pentru tine. Special de la mine. În episodul dedicat acestei sărbători îți propun un decor de Crăciun mai altfel, așa cum l-am făcut anul acesta, la mine acasă. Să te inspire!

Episodul 74

Baia este prea mică? Află cum poți jongla cu obiectele sanitare, cu finisajele, culorile și texturile astfel încât spațiul să pară mai larg, mai luminos. Există trucuri care te pot ajuta, cuprinse în acest episod.

Episodul 78

Dormitorul trebuie să fie și funcțional, dar și frumos. Hai să vezi cum ar trebui să fie piesele obligatorii astfel încât dormitorul să fie mai aproape de un sacnctuar al odihnei și mai puțin un depozit de mobilă.

Episodul 82

Folosește lumina așa cum trebuie, atât cât trebuie și adapteaz-o fiecărei încăperi conform necesităților. În acest episod îți atrag atenția asupra unor reguli care îți vor face casa mai frumoasă.

Episodul 86

Primul dintre cele două episoade dedicate Paștelui cuprinde idei și sugestii pentru alcătuirea unui decor de sărbătoare. În casă, pe terasă sau în grădină, masa de Paște trebuie să fie o încântare!

Episodul 90

Copiii au și ei pretenții, au și ei gusturi. Doar că trebuie educați de mici – în toate privințele. Pretențiile și gusturile lor trebuie cizelate, cultivate și canalizate către lucruri frumoase. Iată câteva idei.

Episodul 94

Curtea și grădina trebuie să fie amenajate în stilul arhitectural al casei.Un chioșc de luat masa și un grătar pot – și trebuie – să aibă și ele stil. Iată unul dintre proiectele mele, în care a fost prezent stilul Art Deco.

Episodul 98

O casă fără tablouri pare neterminată. O casă cu tablouri alese prost și puse aiurea pierde din calitate cât ai clipi. Niște tablouri bine alese și corect așezate pe pereți aduc puncte bune la capitolul estetic.

Episodul 102

Prea multă mobilă. Mulți cădem în capcană – chiar și profesioniștii o pățesc. Excesul de zel și tendința de a strânge lucruri sunt la fel de… periculoase. Când pornește alarma și se instaurează starea de urgență?

Episodul 106

Balconul este unul dintre spațiile neglijate ale unui apartament.De multe ori este un depozit de lucruri inutile, care adună praf. De ce nu l-ai transforma într-o prelungire a spațiului de locuit? Iată câteva idei.

Episodul 109

Acolo unde niciun truc de designer nu mai poate ajuta, există o soluție: obiectele multifuncționale – ideale pentru camerele de mici dimensiuni. În schimbul a două sau trei funcțiuni posibile, ele ocupă același spațiu.

Episodul 113

Casa ta – ca o carte de colorat. Cu îndrăzneală, respectând reguli (dar și încălcându-le acolo unde este posibil), ia creioanele minții și începe să colorezi. Un joc prin care casa ta devine originală și te reprezintă.

Episodul 118

Casa de vacanță nu ar trebui să arate ca locuința ta din oraș, cu atât mai mult dacă este una cu arhitectură tradițională. Ți-am pregătit un set de sfaturi după care te poți ghida pentru a o mobila potrivit.

Episodul 121

Special de Crăciun: masa de sărbătoare trebuie să arate ca de sărbătoare. În acest episod ți-am pregătit două variante. În plus, te învăț cum să faci un brăduț din crengi uscate, cu aspect rustic.

Episodul 125

Spațiul din dreptul ferestrei este prea valoros pentru a nu fi valorificat. În acest episod, iată câteva idei prin care îl aduc în centrul atenției și prin care amenajarea casei capătă originalitate.

Episodul 129

Redecorarea locuinței nu e un lucru ușor, iar cheltuielile pot fi mari. Dar uite că poți schimba ambianța casei având la dispoziție un buget mic. Tips & tricks – efecte mari, cheltuieli mici (partea I)

Episodul 133

Primăvara care tocmai a început aduce cu ea poftă de schimbare. Culoarea care o caracterizează? Verdele. Cum, cât și sub ce formă îl folosim în amenajarea interiorului casei, vei afla din acest episod.

Episodul 138

Reguli și criterii pentru  a integra covoarele în amenajarea casei. Dimensiuni, așezare în funcție de mobilier, stil, culori, texturi – toate sunt importante pentru crearea unui interior armonios.

Episodul 142

Episodul tratează elementele de separare ale spațiului – pereți ușori, pereți din sticlă, panouri decorative – tocmai bune pentru a organiza, a ascunde, a da senzația de protecție. Potrivite, deopotrivă, spațiilor mari și celor mici.

Episodul 149

Mansarda – un spațiu locuibil plin de farmec, dar care are și câteva constrângeri atunci când vine vorba despre mobilarea ei. Aici, regulile se cer a fi respectate mai mult decât într-un spațiu obișnuit.

Episodul 150

De greșelile care se pot face la amenajarea casei și capcanele în care se poate cădea cu ușurință sunt destule. În acest episod îți dezvălui doar câteva care te pot ajuta în luarea deciziilor corecte.

Episodul 154

În acest episod este vorba despre accente de tot felul, potrivite încăperilor casei. Cireașa de pe tort, cum s-ar zice, este mai importantă decât credem. Iată câteva exemple și câteva reguli.

Episodul 161

Greșeli, greșeli, greșeli… Apar de niciunde și ne fac viața grea. Doar că unele pot fi evitate – cel puțin în cazul amenajării casei. Ele pot fi multe, dar am ales dar 5, cele mai frecvente și cel mai aducătoare de neplăceri.

Episodul 165

Culoarea aleasă pentru pereți trebuie să țină cont de o sumedenie de lucruri, altfel rezultatul poate fi neplăcut. Și cum știm cu toții ce înseamnă zugrăvirea casei, nu cred că e loc de încercări succesive. Iată câteva sfaturi.

Episodul 171

Vitrina – o piesă de mobilier care a străbătut secolele. Sfaturi legate de amplasarea ei  în casă, cum o integrăm amenajării și ce modele există în zilele noastre – toate se găsesc acest episod.

Episodul 172

Sunt momente când mai toată lumea vrea să transforme ceva, pe ultima sută de metri. Ce se poate face? Ți-am pregătit câteva soluții rapide, cu ajutorul cărora poți cosmetiza interiorul locuinței.

Episodul 176

Greșeli care ne pot costa mai mult decât credem și pe care e bine să le evităm încă din faza de proiectare a bucătăriei. Mai funcționalul poate fi dușmanul funcționalului, mai frumosul, cel al frumosului!

Episodul 181

Amenajarea unui spațiu de mici dimensiuni nu este un lucru ușor – de altfel, și cu un spațiu mare poți avea probleme. Iată câteva sfaturi de care e bine să ții cont dacă vrei să reușești o ambianță bună.

Episodul 186

Plinta – un lucrușor mic, dar care dă dureri de cap. Cum să fie? Din ce material? Cum se asortează ea cu parchetul, cu tâmplăria, cu.. casa? Hai să vedem despre ce e vorba în acest material.

 

Episodul 188

Când vine vorba despre amenajarea casei, prea multă discreție poate să însemne plictiseală vizuală. Cum facem să atragem atenția cu stil, fără a exagera? Hai să vedem împreună.

 

Episodul 193

Se știe că un lucru îl atrage pe celălalt, așa că, o dată cu defectarea centralei, camera în care era montată – dining-ul casei mele – a fost și ea reamenajată. Cum am făcut totul singur și ce a ieșit, poți vedea în acest episod.

 

Episodul 197

Schimbări, modificări, ajustări în casele noastre. Cum le gestionăm? Ce e important și ce nu? Cum analizăm situația? La ce nu trebuie să cedăm? Cum ne organizăm? Hai să vedem împreună în acest material.