Realitatea începe cu un vis, iar eu sunt primul care te îndeamnă visezi. Aproape nimic nu e imposibil dacă dorești cu adevărat. Crede în visurile tale, începe să le construiești, căci numai așa se împlinesc!
Știm cu toții că există 7 culori: calde, reci, luminoase, întunecate, cu o infinitate de nuanțe care, la rândul lor, pot fi calde, reci, luminoase sau sumbre, vesele sau triste. Și de ele depinde reușita amenajării unui interior.
Cum te ajută un designer? Cât de mult îți schimbă casa, dar și viața? Este el un magician care poate rezolva orice? Vei afla câteva dintre răspunsuri și mai ales de ce trebuie să apelezi la un profesionist în caz de nevoie.
Care este proporția dintre funcțional și estetic în baie? Ce poți face pentru ca baia să iasă din zona banalului? În acest episod, îți prezint câteva idei care îți vor fi de folos cu siguranță dacă vrei să ai o baie specială.
Al doilea episod dedicat Crăciunului are ca subiect aranjarea mesei. E sărbătoare, așadar și masa trebuie să fie la înălțime. Farfuriile, fața de masă, tacâmurile, decorațiunile – toate trebuie să sugereze atmosfera magică.
Primul episod pe 2019 are ca subiect ordinea. Cât este de importantă, cum ajută ea, de ce ar trebui să o avem în vedere în orice, mai ales când amenajăm o casă – iată doar câteva dintre ideile cuprinse aici.
Un profesionist are răspunsurile potrivite la întrebarea “Cum amenajez un spațiu?”. Spațiile mari sau mici necesită câteva reguli generale pentru a fi mobilate corect. Iată-le în acest episod.
Obiecte de mobilier create de mine – în acest episod îți arăt, pas cu pas, cum am construit o banchetă, foarte utilă pentru holul casei mele. Vezi cum se face și, poate te inspir să îți faci una la fel.
Livingul casei mele – ca și întreaga mea casă – reprezintă proiectul meu de suflet. Am încercat să adun acolo sentimente, amintiri și tot ceea ce am învățat de la familia mea. Te invit, așadar, la un ceai, acasă la mine.
Adu primăvara și sărbătoarea Paștelui în casa ta. În acest episod sunt doar câteva idei care au menirea de a-ți deschide pofta de a decora siaranja casa, grădina sau terasa pentru a întâmpina această sărbătoare.
Vacanțele preferate pot influența felul cum arată casa ta. Iar Provence poate fi un motiv excelent. Feminin, verde luninos, și alb – iată cuvintele cheie ale acestei amenajări. Îmi doresc sa te inspire!
Spațiul unde lucrez. Biroul meu. Atelierul meu. Studioul meu. Toate pe rând și toate la un loc. Povestea amenajării lui o poți descoperi vizionând acest episod. Îți arăt totul, pas cu pas.
ABBA și pictura – dar două dintre pasiunile mele. M-am gândit că merită să vi le împărtășesc prin prisma convingerii că un profesionist este un om care are sensibilități care te pot ajuta să îl cunoști mai bine.
Măsuța din fața canapelei – între utilitate și design. Un obiect mic, care pare simplu de ales și de integrat în camera de zi. oare fi chiar așa? Hai să îți împărtășesc câteva reguli ca să îți fie mai ușor.
Ultima parte a seriei dedicate stilurilor tratează problema aplicării unui stil de către designer la dorința proprietarului. Cât de mult poate răspunde designerul atunci când vine vorba despre stilul amenajării?
În acest episod vei vedea cum trebuie alese fotoliile în funcție de canapea. Combinația câștigătoare (în afară de plictisitoarele seturi pe care le găsești în showroom-uri) se face respectând câteva reguli.
Acest episod este dedicat holului casei tale. O încăpere neimportantă? Sigur că nu, trebuie să fie și el răsfățat. Iată cum trebuie să îl amenajezi pentru a-l transforma în cartea de vizită a casei tale.
Scaunele – obiecte de mobilier care nu pot lipsi din nicio casă. Dacă în episodul 65 am învățat să alegem masa, în acest episod învățăm despre scaune. Reguli, tips and tricks, mix and match și alte informații interesante.
Cum aranjăm mobila astfel încât interiorul să aibă coerență și stil? În acest episod ți-am pregătit un set de reguli folositoare, bine structurate și frumos ilustrate, care îți vor veni în ajutor.
Bugetul alocat unei amenajări nu este întotdeauna cât ne-am dori. Așa că ne întindem cât ne e plapuma.Dar cu ajutorul unor mici trucuri, se poate elimina sau măcar atenua senzația de ieftin.
Câtă lumină trebuie să fie în baie? Ce intensitate ar trebui să aibă? Din ce direcție ar trebui să bată? Ar trebui să fie caldă rece sau neutră? Cât de important este să ai o baie corect luminată? Despre toate acestea, aici.
Câtă lumină trebuie să fie în dormitor? Ce intensitate ar trebui să aibă? Din ce direcție ar trebui să bată? Ar trebui să fie caldă rece sau neutră? Cât de important este să ai un dormitor corect luminat?
Câteodată lucrăm de acasă. Sau așa facem de obicei. Sau avem nevoie de un loc unde să ne punem ordine în corespondență sau să face. planuri de vacanță, altundeva decât pe canapea. Ai aici câteva soluții.
Greșeli facem cu toții, chiar și profesioniștii. Dar, dacă știm măcar câteva lucruri, le putem evita, și atunci amenajarea casei se va apropia de ceea ce trebuie. Iată un mic set de sfaturi folositoare.
Casa de pe malul mării trebuie să aibă o cameră de zi îmbietoare. Camera de zi a oricărei case trebuie să fie îmbietoare. În acest episod, am pregătit o amenajare în care natura este prezentă prin materiale și culori.
Episodul ce astăzi este despre profesionalism, despre implicare, despre ajutor, despre prietenie. Te invit să-i cunoști pe oamenii care îmi sunt aproape în profesie și pe cei implicați în realizarea acestul vlog.
Atunci când te gândești la casa ta, ești tentat să exagerezi cu dorințele, uitând uneori ce este cu adevărat necesar. Pentru a evita să ai o casă care nu îți este potrivită, ține cont de câteva lucruri (partea I).
Pe 5 septembrie 2018 lansam primul episod al vlogului. Iată că au trecut deja 5 ani de când postez săptămânal câteva minute de informații. Doar pentru a te face să te bucuri de casa ta!
Există multă magie în meseria de interior designer. Tot ce este știință pare vrajă și poate părea ușor de făcut, dar dezinvoltura maschează siguranța formată de anii de studiu și de experiență. Tips & tricks (I).
Un interior complet alb. Cum îl compunem? Ce reguli trebuie respectate? Cum punem în valoare albul? Adăugăm accente sau nu? Despre toate acestea, în acest episod dedicat albului.
În acest episod a venit și rândul negrului să fie analizat: cum și cât îl folosim în amenajarea interiorului casei noastre, ce calități îi putem descoperi astfel încât efectul utilizării lui să fie maxim.
Ultimul episod al lui 2020: o concluzie pentru tot ce am postat până acum, dar și o colecție de 10 idei ce îți pot folosi oricând. DECALOGUL care te ghidează oricând pentru a avea casa ideală.
În orice apartament sau casă există colțuri dificile, greu de valorificat. Dar între a le lăsa nefolosite și a le transforma în mici vedete ale amenajării, alegerea este evidentă. Hai să vezi câteva exemple, idei și sugestii.
Pereții alăturați scării pot pune probleme de decorare. Nu întotdeauna ne vin suficiente idei pentru a-i pune în valoare și de a u trece pe lângă ei cu indiferență. Iată câteva exemple, idei și sugestii.
Camera de zi este întotdeauna în centrul atenției, de aceea sunt multe de discutat despre felul cum arată. Cum facem să-i aducem un plus de eleganță?. Afli mai multe din partea a II-a dedicată acestui subiect.
Imprimeurile florale sunt des folosite în amenajarea interiorului și, într-un fel sau altul, mereu în tendințe. Dar pun și probleme privind asortarea, combinarea și cantitatea în care sunt folosite. Iată câteva sfaturi.
Din ratan, nuiele de răchită, tulpini sau fibre, sfoară de in sau cânepă sau combinații din toate acestea, mobilierul din împletituri ne farmecă dintotdeauna. Hai să vezi cum îl folosești în amenajarea casei tale.
Un interior armonios se obține prin combinarea inteligentă a culorilor, materialelor, texturilor, dar și a formelor mobilierului – toate subsumate stilului – sau amestecului de stiluri – ales.
Adolescentul – la jumătatea drumului dintre copil și tânăr adult – are nevoie de o cameră care să cuprindă mai multe funcțiuni. Iată cum faci ca să nu aglomerezi, păstrând totuși funcționalitatea.