logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

Design interior, amenajari - Mugur Kreiss / Sfaturile-mele  / CUM ȘTII CE SĂ-I CERI UNUI DESIGNER DE INTERIOR?

CUM ȘTII CE SĂ-I CERI UNUI DESIGNER DE INTERIOR?

Am mai spus-o și am s-o mai spun: un designer nu îți poate dicta ce îți place! Casa ta va fi a ta doar dacă îți pui amprenta personală asupra amenajării. Un designer bun te va ghida perfect.

Înainte de a apela la serviciile lui, fă singur o documentare. Mergi prin toate magazinele în care crezi că vei putea vedea ce își dorești. Dar, ai grijă să nu fii prea fermecat de „rețetele” pe are ți le propun showroom-urile acestora și care, aplicate exact cum le vezi, vor face să ai o casă aproape identică cu a altot vizitatori fermecați, ca și tine, de soluția văzută în magazin. Ia pliante, interesează-te de prețuri, adună orice informație crezi că va fi de ajutor.

Vei spune „păi, și atunci, ce face designerul, îi fac eu toată treaba?”. Nicidecum. El va veni cu propunerile lui, iar ceea ce îi arăți lui va fi o completare binevenită, din care el își va da seama și ce îți place, și ce să îți arate în funcție de bugetul pe care îl ai.

Cumpără câteva reviste de design interior, românești și străine, și răsfoiește-le. Decupează tot ce te atrage. Pot fi pagini, fotografii sau porțiuni din fotografii care îți trezesc sentimente plăcute. Poate să te farmece o combinație de culori sau modul în care un tablou relaționează cu obiectele de mobilier alăturate, modul cum este filtrată lumina printr-o perdea sau o piloță pe care este aranjată o colecție de obiecte similară cu a ta… În fine, ideea este să simți un fluturaș în stomac, orcât de mic ar fi. Pune toate aceste decupaje într-o cutie șui uită-te la ele câteva zile, alegând din ele doar ce-ți place cu adevărat, având în gând ceea ce îți dorești tu. În paralel, caută pe internet imagini cu interioare pe care să le stochezi în acelașii scop.
Cu această mică arhivă și cu ceea ce îți propune designerul, veui putea lua hotărârile potrivite în ceea ce privește proiectul de amenajare. Tot așa, și el va putea depista mai ușor stilul de amenajare care îți place și pe care să îl aplice.
Nu te sfii să ceri designerului să includă în proiect și amprenta personală pe care o dorești, că doar tu vei locui acolo!

SophieTheCat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.